Wow: bijzondere nieuwe kiekjes van Noorse prinses Ingrid Alexandra

De avontuurlijke prinses zag voor haar verjaardag een droom in vervulling gaan!

Lees ook

Vorig jaar werd de verjaardag van de Noorse prinses Ingrid Alexandra groots gevierd met een hoop glamour en aanwezige royals. Voor haar negentiende verjaardag zien we de prinses echter van een andere kant.

Happy birthday

Afgelopen week was het feest in het Noorse paleis. De dochter van kroonprins Haakon en Mette-Marit werd namelijk negentien jaar oud. Waar de mijlpaal van haar achttiende verjaardag nog werd gevierd met een set grootse feesten (waarbij we onze eigen Amalia voor het eerst in een tiara zagen), ging haar negentiende verjaardag er een stukje kleinschaliger aan toe.

Zo deelde het Noorse koningshuis op hun sociale media een set nieuwe foto’s van de stralende jonge prinses. Op de eerste foto zien we Ingrid Alexandra in een simpele witte trui in één van de vertrekken in het paleis. Lief detail: op de foto draagt ze de ketting die ze van haar grootmoeder, koningin Sonja, kreeg voor haar doop.

Sprong in het diepe

Op de tweede foto verschijnt de prinses in een wel heel andere setting met een stoere overall en als accessoire een flinke parachute. Maar dat is geen in scène gezette foto: de toekomstige koningin van Noorwegen is daadwerkelijk uit een vliegtuig gesprongen!

“Bovenaan haar bucketlist stond een parachutesprong, zei prinses Ingrid Alexandra toen ze achttien werd”, schrijft het Noorse hof bij de foto’s. Royal Central weet te melden dat de prinses destijds echter geen toestemming had van moederlief, maar die blijkt deze zomer tóch overstag gegaan te zijn. En dus sprong Ingrid Alexandra van een casual zes kilometer hoogte naar beneden. Hierbij werd de prinses overigens begeleid door het Noorse leger, dus ze stond er niet helemáál alleen voor. Dat maakt die sprong echter niet minder stoer, natuurlijk!

Van tiara naar parachute en van stijlvolle trui naar praktisch legerkloffie: Ingrid Alexandra draait er haar hand niet voor om. Wie weet: zou ze ook de andere jonge Europese royals hiermee inspireren? Ook van Amalia kregen we onlangs foto’s in legertenue te zien, maar zou ook de Prinses van Oranje zich wagen aan een skydive? Who knows!

Bron: The Court Jeweller, Blauw Bloed, Instagram @detnorskekongehus, Royal Central | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook