Lief: zoons Bernhard en Floris zetten prinses Margriet in het zonnetje

De prinsen feliciteren hun moeder met haar 80e verjaardag.

Lees ook

Prinses Margriet, de vier jaar jongere zus van prinses Beatrix, blies afgelopen donderdag tachtig (!) kaarsjes uit. En niet alleen de Rijksvoorlichtingsdienst voorzag ons van beeldige portretfoto’s, ook de zoons van Margriet, prins Bernhard en prins Floris, zetten op social media hun moeder in het zonnetje. 

In het zonnetje

Vorige week zagen we de Nederlandse prinses al schitteren op de foto’s van de RVD, waar ze wederom liet zien dat je er ook op je 80e nog onwijs goed uit kan zien. Maar ook de zoons van Margriet laten de verjaardag van hun moeder niet aan zich voorbij gaan. Prins Bernhard plaatste op zijn Instagram een foto waarop we hem samen met moeder Margriet en broer Maurits zien. Deze werd afgelopen jaar gemaakt tijdens de Hollandse 100 in Heerenveen. “HAPPY BDAY 2 MAMA, 80”, luidt het bijschrift.

Ook prins Floris laat van zich horen op zijn eigen Instagram-pagina, waar hij een lieve selfie met zijn moeder deelt. “🥳 80 ❤️ 💪”, schrijft hij bij de foto. Onder de post regent het reacties met felicitaties, waaronder één van achterneef Claus-Casimir: “Gefeliciteerd!!!”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floris van Oranje (@florisvanoranje)

De derde dochter

Prinses Margriet werd op 19 januari 1943 in Canada geboren als de derde dochter van prinses Juliana en prins Bernhard. Twee jaar na haar geboorte kwam de prinses samen met haar ouders en zussen naar Nederland, dat toen net bevrijd was. Tijdens haar studietijd ontmoette Margriet haar huidige echtgenoot, Pieter van Vollenhoven. De twee trouwden in 1967, en kregen samen vier zoons: Maurits, Bernhard, Pieter-Christiaan en Floris. Inmiddels is de familie al flink uitgebreid, want de teller staat al op elf kleinkinderen!

Bron: Blauw Bloed, Instagram @florisvanoranje | Beeld: Brunopress, Instagram @florisvanoranje

Laatste nieuws

Zie ook