Feest in Monaco: prinses Caroline wordt vandaag 66!

De 'First Lady van Monaco' viert vandaag haar verjaardag.

Lees ook

Deze week zullen de hofleveranciers van verjaardagstaarten het druk hebben in Monaco. Komende woensdag mag Charlene namelijk 45 kaarsjes uitblazen, maar vandaag is het eerst de beurt aan prinses Caroline! Hare Koninklijke hoogheid wordt vandaag namelijk 66.

Stille kracht

Al jarenlang bewijst Caroline zich, net als zusje Stéphanie, als rots in de branding voor het hof van Monaco. Geen wonder dat ze Monaco’s stille kracht, of de ‘First Lady van Monaco’ wordt genoemd. Vooral bij Charlenes lange afwezigheid trad Caroline steeds vaker op de voorgrond. Zonder de aandacht op te eisen hield ze het Monegaskische hof draaiende.

Ook binnen de familie fungeerde de oudste dochter van prins Rainier en prinses Grace Kelly als een onmisbaar vangnet bij Charlenes afwezigheid. Zo nam zij de zorg voor neefje Jacques en nichtje Gabriella grotendeels op zich. Ook toonde ze zich altijd een betrokken grootmoeder voor haar zeven (binnenkort acht, als we lokale ingewijden mogen geloven) kleinkinderen.

Prinses Caroline en prinses Grace, 1970. Beeld: BrunoPress

Ook na de tragische dood van haar moeder, toonde Caroline zich op haar sterkst. De destijds 25-jarige prinses nam de taak op zich om haar vader voortaan te vergezellen bij officiële royal gelegenheden. “Er is een wonder gebeurd na de dood van Grace”, zo verwoordde prins Rainier het destijds. “Prinses Caroline is in de voetsporen van haar moeder getreden”, aldus de trotse vader.

Rebel princess

Overigens heeft ook Caroline haar wilde jaren gekend. Zo maakte ze toen ze jonger was het Parijse nachtleven onveilig. En dat terwijl ze juist naar de Franse hoofdstad was verhuisd omdat haar imago in thuishaven Montecarlo al niet al te best was.

Dat schoppen tegen het protocol is Caroline altijd eigen gebleven. “Ik mocht geen bikini, geen jeans en andere meisjes wel,” vertelde ze al eens. “Ik vond dat belachelijk. Wat ik moest doen, ging altijd voor wat ik wilde doen. Voor mijn kinderen heb ik altijd meer vrijheid gewild. Ik heb het hen kunnen geven, dat geeft me veel voldoening.”

Doorluchtige hoogheid of prinses?

Prinses Caroline is officieel ook prinses van Hannover door haar huwelijk met de Duitse prins Ernst August. De echtgenoten zijn niet meer samen en hebben elkaar in geen jaren gezien, maar een echtscheiding is er nooit van gekomen. Wel gaat tegenwoordig het gerucht dat Ernst August de scheidingspapieren paraat zou hebben nu er een nieuwe liefde in het spel is. Dat betekent dat Caroline haar titel ‘Koninklijke Hoogheid’ binnenkort moet inleveren en opeens weer een treetje lager staat dan haar broertje, prins Albert, en haar dochter, prinses Alexandra.

Maar al zou het gebeuren (het zou ons ook niets verbazen als ze haar titel gewoon wéér een jaartje houdt), dan nog heeft prinses Caroline niets te treuren. In het microlandje met z’n megaschandalen, is zij al jarenlang een stabiele factor. Niet voor niets draagt zij die officieuze titel van ‘First Lady van Monaco’. Van harte, Caroline!

Bron: Beau Monde archief, Closer, Town & Country, Popsugar, Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook