Trend alert: koninklijk klassiek in zwart-wit

De royals bewijzen wederom dat klassieke mode niet saai hoeft te zijn.

Lees ook

Van galadiner tot business-evenement: de royals moeten bij allerlei evenementen piekfijn voor de dag komen. En mocht je uit de royale kledingkoffer niet kunnen kiezen, dan ga je gewoon back to basics: tijd voor een klassieke zwart-witte outfit!

Goede gala-look

victoria witte jurk
Beeld: Brunopress

Zo kwam Zweedse kroonprinses Victoria goed voor de dag in een witte japon van Toteme met een subtiel gevederd capeje. Wellicht geïnspireerd door onze eigen Máxima, die we al meer dan eens de Queen of Capes hebben genoemd. De prinses droeg de jurk voor het eerst bij haar bezoek aan Nederland in het afgelopen najaar, en trekt ‘m deze maand opnieuw uit de kast voor de Zweedse Opera. Voeg hier een subtiele zwarte clutch van hetzelfde merk en een stel goede pumps van Gianvito Rossi aan toe en voilà: je bent er helemaal klaar voor.

Leti means business

letizia
Beeld: Brunopress

Letizia is niet bang om een fashion-risico te nemen hier of daar. Maar ook als ze het op safe speelt, komt de Spaanse prachtig voor de dag. Een luxe gebreide trui van alpacawol met een statement kraag: het had zo snel truttig kunnen voelen. Maar niet bij de Doña, die met een scherpe pantalon en een stel goede laarzen de outfit een business casual uitstraling geeft. Hopelijk gaan we de Sandro Paris-trui nog vaker zien!

Matchende zusjes

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eliza Spencer (@elizavspencer)

De familie Spencer zit niet stil! Naast model Kitty Spencer, timmeren ook tweelingzusjes Amelia en Eliza hard aan hun carrière als it girls. De nichtjes van Diana hebben strikt gezien geen koninklijke titel, maar met een plekje stevig in de Britse aristocratie, tellen we ze gewoon mee. De twee zussen maken het hoe dan ook erg makkelijk met hun kiekjes op de Gram om hun talloze glamour-looks te bewonderen. En als je zelf geen zwart-witte outfit bij elkaar kunt sprokkelen, dan schakel je gewoon je zus in om de ebony van jouw ivory te zijn, toch?

Klassiek en keurig

charlene
Beeld: Brunopress

Alsof ze rechtstreeks uit een sprookjesboek is weggelopen: Charlene stond er beeldig op in haar witte Akris-mantel en zwarte hoedje van de hand van Stephen Jones. Een neutrale zwarte col komt net onder haar designerjas vandaan, en houdt de Doorluchtige Hoogheid warm op de Nationale Dag van Monaco. Een stel goede diamanten en prachtige parels erbij en je bent helemaal klaar voor een balkonscène – óók al zo’n klassieker.

Prachtig portret

Het Belgische hof deelde onlangs deze prachtige foto’s van koningin Mathilde. Zij werd immers vijftig, en dat moest groots gevierd worden. In het tweede kiekje hierboven komt de Belgische dame goed voor de dag in een simpele witte blouse en een zwart-witte rok van (hoe kon het ook anders) het modehuis Natan.

De rok maakte in 2018 z’n debuut vanuit de koninklijke garderobe, en is sindsdien met enige regelmaat tevoorschijn gekomen. En nu is het kledingstuk dus vereeuwigd in het gloednieuwe portret van Mathilde. Zo zie je maar weer: sommige trends zijn in feite tijdloos.

Bron: Beau Monde archief, UFO No more, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook