Lief: Laurentien leest kinderen voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt

Laurentien toont zich weer een echte boekenwurm!

Dat Laurentien zich maar wat graag inzet voor het goede doel, bewijst de Nederlandse prinses keer op keer. Daarbij stort ze zich vooral graag op alles wat met taal en taalontwikkeling te maken heeft. Zo zagen we haar gisteren op een basisschool het startschot geven voor twintigste editie van De Nationale Voorleesdagen.

Voorlees-skills

Op Instagram deelt het Koninklijk Huis een foto waarop we Laurentien bij een basisschool in stadsdeel Hoogvliet in Rotterdam zien. De aanwezige kinderen hebben zich om de prinses heen verzameld om naar haar voorlees-skills te luisteren. Laurentien leest voor uit het boek van Joukje Akveld dat door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten verkozen is tot Prentenboek van het Jaar. Het is geen primeur voor Lau: vorig jaar zagen we haar ook al als voorlees-queen tijdens De Nationale voorleesdagen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Initiatieven voor taalontwikkeling

Als je dacht dat de taak van een prinses als Laurentien vooral is om aanwezig te zijn bij fashion weeks en lief te lachen bij royal evenementen, dan heb je het goed mis. Deze prinses van Hollandse bodem gebruikt haar status al jaren op een heel positieve manier. Laurentien zet zich namelijk in voor veel verschillende initiatieven, die vaker wel dan niet in het teken staan van taal en taalontwikkeling.

Better Time Stories

Zo is de prinses actief bij Better Time Stories, een organisatie die zich inzet voor voor families van Oekraïense vluchtelingen. Het idee hierbij is dat familieleden die nog in Oekraïne zijn, het boek via een app kunnen inspreken voor de kinderen. Zo kunnen ze op afstand alsnog worden voorgelezen door hun dierbaren. Een prachtig initiatief! Onlangs heeft de prinses met dit project een geweldige mijlpaal bereikt. De organisatie kreeg begin dit jaar namelijk de 10.000e (!) aanvraag binnen voor een set boeken. In een verklaring liet prinses Laurentien weten ‘geraakt’ te zijn door deze grote belangstelling. “Voor een kind dat opgroeit, is het horen van een vertrouwde stem van onschatbare waarde. Het raakt me diep dat al zoveel gevluchte gezinnen een aanvraag hebben gedaan voor de set boeken.”

Laurentien bewijst hier wederom mee dat wij Nederlanders maar wat trots mogen zijn op ‘onze’ prinsessen. You go, Laurentien!

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: Brunopress, Instagram @koninklijkhuis

Laatste nieuws