Aha: dit is het verhaal achter prinses Eugenies subtiele tattoo

Subtiel en snel te verstoppen.

Lees ook

Geen goedkeuring van The Queen? Dan kan prinses Eugenie zó een van haar haarbanden voor haar nieuwe tattoo schuiven. Hoe zit ’t eigenlijk met koninklijke tatoeages en het protocol?


Royally inked

We zien ze niet vaak bij de royals, maar er zijn zeker wel leden van verschillende koninklijke families die zichzelf met inkt hebben laten versieren. Zo is er natuurlijk prinses Stéphanie van Monaco, die door het leven gaat met een getatoeëerde ring en armband, drie dolfijnen op haar linkervoet en een drakenslang die haar schouderblad siert.

Prinses Stéphanie van Monaco met haar dragon tattoo. Beeld: BrunoPress

Bij de Windsors blijft het iets subtieler. Voor zover bekend, is prinses Eugenie de enige ‘hooggeplaatste’ royal die nu een glimp van een tatoeage heeft laten zien. De tattoo gaat bijna altijd schuil achter haar lokken of hoofddeksels, maar soms maakt het kleine kunstwerkje een verschijning. Op deze foto (via People) is hij goed te zien.

Dat de subtiele tattoo goed te verbergen is, blijkt wel uit hoe goed Eugenie erin slaagt om ‘m achter haar lokken, haarbanden, of fascinators te verhullen.

eugeni
Piepklein: de subtiele tattoo maakt een zeldzame verschijning. (Beeld: Brunopress)

Betekenis

Over de betekenis van de kleine cirkel wordt nu volop gespeculeerd. Zo zou het een ‘O’ zijn, verwijzend naar de maand oktober, waarin prinses Eugenie getrouwd is. Een woordvoerder van Tattoo SEO vertelde al eens aan Ok! Magazine: “De cirkel is een van de meest eenvoudige, maar krachtigste symbolen. De cirkel vertegenwoordigt het universum in zijn meest simpele vorm.” Juist ja.

Anderen menen dat de tattoo een verwijzing zou zijn naar de zogenaamde Sovereign’s Orb – één van de meest iconische symbolen van de Britse monarch. Dat Eugenies tattoo voor het eerst werd gespot bij een Thanksgiving Service voor Queen Elizabeths jubileum, zou daarmee wel bijzonder toepasselijk zijn.

Kroon, scepter, en orb: het zijn dé symbolen van de Britse monarch. (Beeld: Brunopress)

Hoe zit het met het protocol?

Grote kans dat Eugenie bewust voor een makkelijk te verbergen plek heeft gekozen – mocht het hof het afkeuren, dan schuift ze er zó een van de door de York-zussen zo geliefde haarbanden overheen.

Goed om te weten: het protocol heeft hier geen voorschriften over. Prinses Eugenie is bovendien niet de allereerste Windsor die voor inkt gaat. Lady Amelia Windsor, model, influencer en 43e in lijn voor de troon heeft ook al meermaals laten zien dat ze niet bang is voor naalden. De kleindochter van de hertog van Kent heeft onder andere een tijger en drie berenjongen op haar lichaam.

Als we de geschiedenis induiken komen we zelfs een paar getatoeëerde Britse koningen tegen. Albert, de zoon van Queen Victoria en de latere koning Edward VII, liet tijdens een bezoek aan Jeruzalem een kruis op zijn arm zetten. Koning George V, de grootvader van wijlen koningin Elizabeth, koos ook voor een souvenir van inkt. Toen hij op zestienjarige leeftijd Japan bezocht, liet hij op één am een tijger zetten, en op de andere een draak. Eerder liet ook Zara, de dochter van prinses Anne, doorschemeren dat er geen piercing- of tattooprotocol is. Who knows, misschien heeft Euge ook gewoon nog een gigantische dolfijn verborgen onder die oranje japon?

Bron: Beau Monde archief, People,  Express | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook