Lief: zo krijgt Kate haar kroost aan het koken

'Ze vinden het fantastisch, want ze mogen hun handen dan vies maken'

Je kinderen enthousiast krijgen om ook in de keuken een steentje bij te dragen? Dat is niet altijd even makkelijk. Kate heeft er echter een gouden tip voor.

Pizza maken

Als je het op veilig wilt spelen en iets wilt klaarmaken wat de meeste mensen wel lusten, dan kom je al snel uit op pizza. Je kunt eindeloos variëren met het Italiaanse deeggerecht. Geen wonder dat de kinderen van prins William en Kate Middleton hier ook gek op zijn. Het opeten is geen straf, maar blijkbaar vinden de kinderen het nóg leuker om de pizza zelf te maken.

Vieze handen

Tijdens een bezoekje van Kate Middleton aan het St. Luke’s Community Centre in 2018 verklapte Kate al dat haar oudste kinderen met regelmaat in de keuken staan. “Ik maak af en toe pizzadeeg met Charlotte en George”, vertelde Kate destijds.

“Ze vinden het fantastisch, want ze mogen hun handen dan vies maken”, aldus de toenmalige Duchess. Tja, en lekker met je handen in de smurrie staan: welke koter wil dat nu niet?

Nobel

Die liefde voor kokkerellen zit er bij de jonge royals overigens goed in. Zo kregen we afgelopen zomer nog te horen dat de kleine George een mini-benefietbakkerij was begonnen voor het goede doel. “Prins George heeft, heel lief, een kleine cake sale gedaan om geld op te halen voor Tusk tijdens de lockdown, en hij schreef er een ontzettend lief kaartje over, waarin hij duidelijk laat zien dat hij zich echt bekommert om wildlife in Afrika”, vertelde CEO Charlie Mayhew van dierenbeschermingsorganisatie Tusk destijds.

Ook jongste broertje Louis waagt zich inmiddels een echte keukenheld, zo bleek tijdens de jubilee-vieringen. Toen deelden Wills en Kate namelijk een zoete serie foto’s waarop te zien is hoe hun kroost druk in de weer zijn met het bakken van cake voor het jubileum van toenmalig koningin Elizabeth.

Kortom: het wordt misschien een beetje een smeerboel, maar het krijgt de koninklijke kroost wel de keuken in!

Bron: Kookfans, Hello! Magazine, Beau Monde Archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws