Aha: dit doen de Britse royals met de bloemen die ze van het publiek krijgen

Zouden ze de boeketten echt allemaal zelf houden?

Dat de Britse royals er warmpjes bijzitten, moge duidelijk zijn. En ook aan bloemen is in het koninklijk huis geen gebrek. De hoogheden krijgen regelmatig de mooiste boeketten in hun handen gedrukt. Maar of daar überhaupt genoeg plek voor is in de paleizen, is maar de vraag. Wat wordt er eigenlijk met al die bloemen gedaan?

Prachtige bloemen

Als de Britse royals verwend worden met een bos bloemen, zijn er een paar dingen die ze ermee doen, zo meldt Town and Country. Allereerst bedanken ze vanzelfsprekend degene die hen de bloemen geeft. Daarna wordt het boeket overhandigd aan een personeelslid of iemand van de beveiliging. Als hun publieke optreden er weer opzit, besluiten de royals of ze de bloemen zelf houden of dat deze worden gedoneerd aan een goed doel.

Tour

De leden van het koningshuis reizen flink wat af. Hebben ze de koninklijke familie van Monaco net gedag gezegd, zitten ze alweer in het vliegtuig naar Australië. Ook tijdens al die zakenreisjes worden de royals overspoeld met bloemen. Vaak stallen ze die in hun hotelkamers om ervan te kunnen genieten. Maar omdat het er vaak gewoonweg teveel zijn, worden de vele boeketten vaak ook gedoneerd aan lokale ziekenhuizen en andere goede doelen die zich in de buurt bevinden. Goed initiatief!

Zelf houden

En niet alleen ontvangen de leden van het koningshuis een overload aan boeketten, ze krijgen soms ook de meest prachtige cadeaus. Volgens het protocol moeten alle geschenken overhandigd worden aan de beveiliging en vervolgens worden de cadeaus geïnspecteerd. Als de presentjes zijn geïnspecteerd, mogen de royals kiezen of ze het geschenk zelf willen houden, maar ze mogen het ook aan een personeelslid geven (mits de waarde van het geschikt onder de 150 pond is), of het doneren het aan een goed doel.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws