De 10 liefste kiekjes van Máxima en haar dochters op een rij

Een greep uit de mooiste en liefste momenten van de koningin en haar drie grote geschenken.

Onze koningin heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze megatrots is op haar drie dochters. Op de foto’s waar ze samen op staan, spat de liefde er altijd vanaf. Wij hebben een paar van die liefdevolle momenten voor je op een rij gezet. Kijk mee en voel de liefde!

Maatje en vriendin

Een tijd geleden sprak prinses Amalia met Claudia de Breij over haar moeder, voor het boek Amalia. Ze had alleen maar lovende woorden voor haar en noemde de koningin ‘echt een maatje, een soort vriendin’. “Ze ziet hoe ik me voel, is er altijd voor me”, vertelde de kroonprinses. “Ik kan samen met haar tot zes uur ’s ochtends dansen, maar de volgende ochtend kan ze me er wel even aan herinneren dat ik mijn kamer moet opruimen. Soms word ik rechtgezet, maar we kunnen ook echt lol hebben samen.”

maxima-amalia-2006
Máxima en Amalia in Tavernelle Val di Pesa, 2006. Beeld: BrunoPress
maxima-amalia-alexia-2007
Máxima met haar twee oudste dochters bij de viering van Willem-Alexanders veertigste verjaardag, 2007. Beeld: BrunoPress
maxima-alexia-2007
Samen met Alexia, 2007. Beeld: BrunoPress / Royalportraits Europe, Bernard Ruebsamen

De tijd dat de A’tjes bij de fotosessies in matchende outfits werden gestoken, ligt inmiddels ver achter ons. In 2012 hadden de modeprinsessen in de dop echter nog geen eigen stijl ontwikkeld, en werden zij lekker eensgezind in het roze aangekleed:

maxima-dochters-fotosessie-2021
Máxima tussen haar drie dochters in tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie op hun landgoed De Horsten, 2012. Beeld: BrunoPress
maxima-ariane-koningsdag-2015
Tijdens Koningsdag, 2015. Beeld: BrunoPress

Leeg nest

Máxima liet al eens weten dat ze het best zwaar vond om opeens twee dochters te zien uitvliegen. Alexia verliet immers het nest om te studeren aan een Welshe kostschool. Ook Amalia was even uit beeld verdwenen, want zij was druk met de studie – tot een zware dreiging weer een einde maakte aan die onbezorgde studententijd.

De koningin noemde het lege nest destijds ‘heerlijk en vreselijk tegelijk’ tegenover Story. “We moeten de kinderen loslaten, maar ik ga ze enorm missen. Het wordt wel heel stil in huis. Maar ze zijn er klaar voor en ze willen heel graag dingen doen. Dat is de rol van de ouders: ze opvoeden en koesteren zodat ze uiteindelijk van hun vrijheid kunnen genieten en hun eigen leven kunnen leiden”, zei ze er ook bij. Voor prinses Ariane betekent het extra moederliefde. “Zij blijft hier alleen en krijgt heel veel aandacht. Misschien wel te veel, dat is altijd de vraag. Daar zullen we voor waken”, aldus onze koningin.

maxima-en-amalia-hand-in-hand
Hand in hand met Amalia tijdens de viering van de vijftigste verjaardag van Willem-Alexander, 2017. Beeld: BrunoPress
maxima-dochters-zomerfotosessie-2019
Met haar drie dochters tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie, 2019. Beeld: BrunoPress

Controle op social media

Máxima heeft inmiddels drie tienerdochters en weet als geen ander dat het belangrijk is om ook online op ze te letten. Dit doet ze dan ook: ze controleert wat haar dochters op social media plaatsen. Verschijnt er iets wat haar niet bevalt, dan wordt de betreffende prinses daar meteen op aangesproken. Ook werkt ze nauw samen met MIND (een organisatie voor psychische gezondheid) en woont ze hun online videossessies bij. Daar vertelt ze over het belang van controle op social media om zo de mentale gesteldheid van jongeren te bevorderen. Goed bezig, Máx!

maxima-alexia-computer-2020
Máxima en Alexia samen in de werkkamer op Paleis Huis ten Bosch, 2020. Beeld: BrunoPress
lief-moment-maxima-amalia
Een lief moment tussen Máxima en haar oudste dochter, 2020. Beeld: BrunoPress
trotse-maxima-met-dochters-2021
Een trotse Máxima met haar drie dochters tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie, 2021. Beeld: BrunoPress

Speciaal geschenk

Zowel de foto’s als de woorden van Amalia maken duidelijk dat koningin Máxima een lieve en betrokken moeder is. Ze vindt het belangrijk dat haar dochters ondanks hun bijzondere jeugd met beide benen op de grond blijven staan en hecht veel waarde aan de tijd die ze samen doorbrengen. Niet gek dus dat er een speciaal cadeau voor haar geregeld werd toen Alexia en Amalia naar de achtergrond verdwenen. Sindsdien wordt onze koningin namelijk dagelijks vergezeld door een extra viervoeter, de toypoedel Mambo. Is er toch nog weer iemand voor wie ze met alle liefde kan zorgen!

Bron: Beau Monde, Story | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws