Oranjes in de Cariben: warm welkom met coupe storm

Even uitwaaien!

Gisteravond Nederlandse tijd kwamen de Oranjes aan op Bonaire, waar hun bezoek door het Caribisch deel van het koninkrijk begint. Een glamoureuze exit vanuit het vliegtuig zat er met de harde wind niet in, maar een plekje in het familie-album zijn de foto’s zeker waard!

Cariben

De langverwachte reis door het Caribisch deel van het koninkrijk is eindelijk van start! Tot en met donderdag 9 februari zijn Willem-Alexander, Máxima, en Amalia te gast op de Caribische eilanden, waar zij een programma volgen met een focus op cultuur, natuur, koloniaal verleden, defensie-inzet, sport, en ontmoetingen met inwoners. Het grote doel is natuurlijk de kennismaking van troonopvolger Amalia met het Caribisch deel van het koninkrijk.

Deze reis is bovendien een bijzonder mijlpaal voor onze Prinses van Oranje, want het is Amalia’s eerste grote officiële reis. En dat betekent dat we de komende weken héél veel van de prinses gaan zien, die in ons eigen kikkerlandje vooral binnen de paleismuren moet bewegen vanwege serieuze bedreigingen aan haar adres. In de Cariben zijn die dreigementen echter uit het oog en uit het hart, en kan de prinses even uitwaaien.

Winderig welkom

Dat uitwaaien werd met de aankomst op Bonaire echter wel héél letterlijk. Een glamoureuze afdaling vanuit het vliegtuig in de Caribische zon zat er niet in voor de Oranjes – vooral Máx en Amalia moesten hun best doen om lange lokken uit het gezicht en kleding recht te houden met de flinke hoeveelheid wind op Bonaire.

oranjes bonaire
Beeld: Brunopress

Waar we de Oranjes bij recente royal duties in Nederland zelf steeds spotten in wollen mantels, warme capes, en winterse accessoires, is het in Bonaire nét even anders geregeld met een comfortabele 25 graden Celsius. En dat betekent: sandalen, espadrilles, linnen stofjes en luchtige jurkjes.

Máxima ging voor een stel hippe Gianvito Rossi-pumps in gerafeld denim, die zij combineerde met een witte pantalon en matchende top van het label Massimo Dutti en een zakelijke blazer van Max Mara. Stijlvol, comfortabel, en met duidelijk gevoel voor mode: zo zijn we onze koningin gewend.

oranjes cariben
Amaal houdt zich stevig vast aan moederlief voor de wind haar wegblaast. (Beeld: Brunopress)

Ook Amalia ging goed gekleed in een Diane von Furstenberg-jurk – hetzelfde label waar zij voor koos bij de zomerse fotosessie afgelopen jaar. Een stel betaalbare sleehakken van Asos (ze blijft immers student) en een nette witte blazer tillen de outfit van een casual zomer-look naar iets volwasseners. Maar waar we écht weg van zijn, is hoe Amaal met haar outfit weer bewijst dat de Oranjes naast een koningshuis, ook een ‘gewone’, hechte familie zijn.

 

Zo leent het oudste A’tje volop uit moeders kledingkast. Van de Hermes-clutch tot de MdeU-oorbellen – Máxima en Amalia hebben duidelijk samen hun outfits uitgezocht. Het liefste detail is toch weer de ketting die Amalia draagt: het Marianna Lemos-sieraad is namelijk een matchend exemplaar met zusjes Alexia en Ariane. Zo draagt Amalia hen altijd een beetje bij zich – zelfs al zit ze aan de andere kant van de oceaan!

Officieel bezoek

Bij aankomst op Bonaire, vrijdagmiddag lokale tijd, werden de Oranjes welkom geheten door de gezaghebber van het eiland, Edison Rijna. Allereerst staat hen een ontvangst te wachten in de ambtswoning, en daarna vertrekt het gezelschap naar de ‘slavenhutjes’ bij Witte Pan, een belangrijk symbool voor het slavernijverleden van Bonaire.

Tot en met zondagavond volgen de Oranjes een druk programma op Bonaire. Maandag 30 januari komen zij vervolgens aan in Oranjestad, op Aruba. Woensdag varen de koning, koningin, en kroonprinses van Aruba naar Curaçao, en op 6 februari gaat het programma verder op Sint Maarten. Hierna volgen bezoeken een Sint Eustatius en Saba, waar het bezoek wordt afgesloten. Een behoorlijk druk programma – maar de Caribische zon, zee, en strand-beleving zal ongetwijfeld een hoop stress doen vergeten.

Bron: NOS, UFO NO More, Instagram @Royalfashionpolice | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws