Carl Gustafs gouden tip voor je relatie: ‘Aparte badkamers’

Daar zit (g)een luchtje aan!

Lees ook

Dit jaar staat Zweden helemaal in het teken van het gouden troonjubileum van koning Carl Gustaf. En dat betekent: nieuwe portretfoto’s, interviews, een groot feest, en ga zo maar door. Zo ontdekken we een hoop opmerkelijke feitjes over het Scandinavische hof.


Film

Naast het (inmiddels controversiële) interview dat begin dit jaar plaatsvond, verschijnt Carl XVI Gustaf binnenkort ook in een heuse film. In de documentaire, die volgende maand uitkomt, vertelt de royal onder meer over zijn huwelijk met koningin Silvia. Zij is al ruim 47 jaar zijn steun en toeverlaat. Dat is natuurlijk een behoorlijke periode, waar lang niet elk stel anno nu meer aan kan tippen.

Documentairemaakster Karin af Klintberg onthult in een Zweedse krant dat Carl een bijzondere tip heeft voor elke relatie.

Al 47 jaar gelukkig: in 1976 stapten Carl Gustaf en Silvia in het huwelijksbootje. (Beeld: Brunopress)

Geuren en kleuren

Ze vertelt aan de Dagens Nyheter over een hilarisch antwoord van de monarch over een lange en gelukkige relatie. “Ze vraagt of de koning tips heeft voor een relatie of huwelijk. Die heeft hij wel: aparte badkamers”, schrijft het dagblad. Pardon?

Af Klintberg legt uit: “Hij gaf een juist antwoord, en ik denk dat het een vrij goede tip is – het behouden van een privésfeer, niet bij wijze van spreken je nagels voor elkaars neus te knippen, alhoewel dat voor velen niet altijd mogelijk is.”

Toch was het niet helemáál het antwoord waarop de journaliste gehoopt had. “Ik dacht een meer psychologische vraag te stellen, maar de koning houdt er een bijzonder praktische kijk op dingen en taal op na”, vertelt ze aan de krant.

carl gustaf silvia
“Ik zou die badkamer het komende halfuur even niet gebruiken, lieverd.” (Beeld: Brunopress)

Documentaire

Voor de docufilm Kungen, te vertalen als simpelweg ‘De Koning’, is Carl Gustaf twee jaar lang gevolgd. Hierbij kregen Karin en haar team behoorlijk de ruimte. Zo legt de producer uit dat de koning natuurlijk zelf bepaalde wat hij wel en niet wilde vertellen in hun gesprekken. Maar ze stelt ook dat het mediateam van het Zweedse hof niet louter positief was.

“We zijn niet gek op álles wat we gezien hebben”, zou het hof haar medegedeeld hebben. Tja – dat heurt er nu eenmaal bij als royal. De film is afgelopen weekend al in première gegaan op het Gothenburg Film Festival. Vanaf 24 februari is de documentaire ook te zien in de Zweedse cinema. Of en wanneer de film ook in Nederland te zien zal zijn? Dat moet nog blijken. Uiteraard houdt Beau Monde je op de hoogte!

Bron: Dagens Nyheter | Beeld: Brunopress


Laatste nieuws

Zie ook