Van rebelse royal naar statige prinses van Monaco: Stéphanie is vandaag jarig!

Ter ere van haar verjaardag blikken we terug op het roerige leven van de prinses.

Lees ook

Het feest in Monaco blijft maar doorgaan: in december werd de verjaardag van twins Jacques en Gabriella gevierd, vorige maand was prinses Charlene jarig en op de eerste dag van deze nieuwe maand wordt ook prinses Stéphanie een jaartje ouder. Ter gelegenheid van haar 58e verjaardag blikken we terug op haar turbulente leven.


Bijzondere carrière

Hoewel we prinses Stéphanie vandaag de dag vooral kennen als een typische royal met nette kleding en passie voor liefdadigheidswerk, liep haar verleden niet altijd volgens de koninklijke principes. Voor Stéphanie namelijk in nette mantels en elegante blazers ten tonele verscheen, had zij een behoorlijk bijzondere carrière. De dochter van Grace Kelly timmerde namelijk hard aan de weg als popster, model en designer van badkleding.

prinses stéphanie
Een rock ’n roll royal – Stéphanie in 1986 bij de opname van een videoclip. (Beeld: BrunoPress)

Met haar baggy jeans, leren bomber jacket, overdaad aan accessoires, en dramatische coupe met geblondeerde pluk is Haar Doorluchtige Hoogheid hier het toonbeeld van de jaren 80. Hoewel haar carrière veelbelovend begint en ze met haar single Ouragan in verschillende Europese landen een plekje in de hitlijsten verovert, besluit de royal uiteindelijk toch haar microfoon aan de wilgen te hangen.

Turbulent liefdesleven

Ondertussen stond ook het liefdesleven van de Monegaskische prinses niet stil. Stéphanie verloofde zich meerdere keren met verschillende mannen, trouwde twee keer én kreeg een buitenechtelijke dochter. Je snapt dat de roddelpers destijds hun handen vol hadden aan de prinses.

Zij aan zij met nichtje Charlotte Casiraghi tijdens het Internationale Circusfestival van Monaco. (Beeld: BrunoPress)

Liefde voor het circus

Inmiddels kennen we Stéphanie vooral als een groot liefhebber van het circus. En die passie scheiden van de liefde was voor de prinses lange tijd geen optie: de Monegask heeft relaties gehad met een heuse acrobaat én olifantentemmer. Tegenwoordig lijkt het royal leventje van de prinses aardig rustig te verlopen – iets wat misschien wel te maken heeft met de mediastorm in haar jongere jaren. Eerder vertelde Stéphanie aan Le Figaro dat ze absoluut geen spijt heeft van haar verleden. “Als ik iets moest veranderen, al was het maar een seconde, dan zou ik niet de vrouw zijn die ik nu ben”, aldus de prinses. Daar zijn wij het helemaal mee eens. Cheers to that!

Bron: Beau Monde archief | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook