De uitzonderlijke tiaramomenten van prinses Anne

De prinses deinst er niet voor terug om af en toe een diamanten hoofddeksel op te zetten.

Lees ook

Hoewel de Engelse royals een aantal prachtige tiara’s in de koninklijke kluis hebben liggen, zien we die zelden op het hoofd van de prinsessen verschijnen. Ook prinses Anne bewaart haar glinsterende kroontjes alleen voor speciale gelegenheden. 


Minder zeldzaam dan gebruikelijk

Vaak zijn koninklijke bruiloften het eerste moment waarop we een (aanstaande) prinses met een familie-erfstuk zien. Toch kreeg prinses Anne het zeldzame voorrecht om vóór haar eerste huwelijk met Mark Phillips een tiara te dragen. Haar primeur was op 17-jarige leeftijd, toen de prinses met een glinsterende diadeem werd gefotografeerd voor een officieel portret. Echt zeldzaam waren de tiara-momenten voor Anne niet, want al snel kreeg ze de smaak te pakken. We zagen haar tijdens een handjevol avondevenementen stralen met een prachtig kroontje op haar hoofd.

Uitgeleend

Tijdens een ouderwets bioscoopavondje in 1969 met prinses Alice, gravin van Athlone, werd prinses Anne gespot met een prachtig diamanten hoofddeksel van Cartier. De tiara werd pas echt beroemd toen Kate Middleton deze droeg op haar trouwdag met prins William in 2011.

anne
Prinses Anne tijdens haar eerste huwelijksceremonie met Mark Phillips in 1973. (Beeld: BrunoPress)

De prinses werd ook regelmatig gefotografeerd met de Meander-tiara, die ooit bezit was van de prinses van Griekenland en Denemarken. Anne’s dochter Zara leende de tiara van moederlief voor haar huwelijksceremonie met lover Mike Tindall in 2011.

zara
Zara Tindall op haar trouwdag in 2011 met de tiara van moeder Anne. (Beeld: BrunoPress)

Favoriete tiara’s

Prinses Anne was niet helemaal een uitzondering voor het Engelse koningshuis in het dragen van tiara’s. Ook prinses Margaret droeg de glinsterende diademen voor haar huwelijk met Antony Armstrong-Jones in 1960. Haar favorieten? De Lotus Flower en de Cartier Halo-tiara’s, beide gedragen door de prinses van Wales.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook