Beauty hack: zo maak je jouw ‘normale’ mascara waterproof

Gegarandeerd geen panda-ogen meer!

Zwemmen, zweten, sporten: we doen het toch liever met een likje mascara op onze wimpers. Onze blik oogt nét wat sprekender, zonder dat we de hele make-updoos erbij hoeven te pakken. Minder leuk is alleen die panda-look na een flinke sport- of zwemsessie. Heb je geen waterproof mascara in huis maar wil je uitgelopen make-up toch voorkomen? Geen zorgen! Je kunt namelijk heel gemakkelijk zelf een waterproof variant maken. 

DIY

Mascara is een van de make-up items die hels kunnen zijn op een warme zomerdag of juist tijdens een winterse regenbui. Vaak gebruiken we in deze situaties een waterproof mascara die ervoor zorgt dat je mascara op z’n plek blijft zitten. Is jouw favoriete mascara er echter niet in een waterproof variant? Dan kun je er ook voor kiezen om ‘m simpelweg zelf waterproof te maken!

Topcoat

Hoe je dat doet? Het is eigenlijk heel simpel. Je brengt eerst je gewone mascara aan, en daarna een laagje van een waterdicht product. Het makkelijkst is om voor een mascara topcoat te gaan. Deze topcoat is een kleurloos beschermlaagje en beschermt je wimpers de hele dag tegen water en warmte. Ook een transparante wenkbrauwgel werkt prima om jouw mascara waterproof te maken. Ideaal toch?

Andere middelen

Heb je geen wenkbrauwgel of een speciale topcoat in huis? Geen zorgen, want je kunt ook een beetje olijf- of kokosolie op je mascara smeren. Dit zorgt er ook voor dat je mascara een extra laagje krijgt, waardoor deze water afweert. Laat dit wel even goed opdrogen voordat je het water in gaat, anders bestaat de kans op panda-ogen alsnog.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Margriet | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws