21 jaar huwelijk: Willem-Alexander en Máxima vieren feest op Curaçao

Een waar sprookjeshuwelijk.

Hoewel de Oranjes zich op dit moment prima vermaken in het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk, kunnen ze deze dag natuurlijk niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Vandaag is het namelijk precies 21 jaar geleden dat Wim-Lex en Máxima in het huwelijksbootje stapten. 

De traan

Op de prachtige datum 02-02-2002 gaven onze huidige koning en koningin elkaar het jawoord in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Een dag om nooit te vergeten, zowel voor de tortelduifjes zelf, als voor iedereen die de koninklijke bruiloft heeft mogen zien. Want iedereen kent inmiddels de iconische ’traan’ van Máx, die ze liet gaan toen tijdens het huwelijk de muziek van Astor Piazzolla gespeeld werd door Carel Kraayenhof. Een prachtig moment, en een van de eerste keren dat we de toenmalige prinses emotioneel hebben mogen zien. Tranen van geluk, welteverstaan!

Het kersverse paar op hun bruiloft in 2002. (Beeld: BrunoPress)

Sprookjeshuwelijk

Inmiddels zijn de twee – zo lijkt het – nog steeds gelukkig getrouwd, en lijkt er voor de buitenwereld zelfs sprake van een waar sprookjeshuwelijk. Waar de roddelpers bij sommige koningshuizen smullen van de een na de andere rel met overspel of een buitenechtelijk kind, zijn Wim-Lex en Máxima nog nooit ‘betrapt’ op een dergelijk ‘foutje’. Hun relatiegeheim blijft tot dusver ook echt een geheim. Is het de flauwe humor die de koning en koningin delen? Is het de manier waarop ze privé en zakelijk gescheiden houden, of is het de gedeelde liefde voor hun prachtige dochters? Iedereen zal er een andere gedachte over hebben, maar één ding is zeker: Máxima en Willem-Alexander staan enorm sterk als koppel. Iets waar andere royals nog wat van kunnen leren!

De koning en koningin gooiden de heupen flink los tijdens het tripje naar Aruba. (Beeld: BrunoPress)

Tropische viering

Hoewel de Oranjes er een druk programma op nahouden in het Tropische deel van Nederland, blijft er gelukkig ook tijd over om de mijlpaal van 21 jaar huwelijk te vieren. Vanavond staat er namelijk een diner op de planning bij de Kathedraal van Doornen in Curaçao. Van een romantisch 1-op-1-diner kunnen we niet spreken, want er zijn voor de gelegenheid heel wat gasten uitgenodigd. 21 gasten als symbolisch aantal voor het 21-jarig huwelijksjubileum, dat dan weer wel.

Het gaat om Curaçaoënaars die veel betekenen voor de maatschappij in het Caribisch gebied. Ach, dat romantische 1-op-1-momentje bewaart het koningspaar vast voor een andere keer. Vooraf hebben ze in ieder geval gezellig gezelschap om deze feestelijke dag mee te vieren!

Bron: RVD, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws