Royal trend alert: betaalbare sneaker-favoriet van Amalia, Kate en Meghan

Deze royal-approved gympen hebben een heel redelijk prijskaartje!

De kledingkast van de royals is soms om jaloers van te worden. De prinsessen en koninginnen verschijnen in de meest prachtige outfits. Meestal hangt daar dan ook een koninklijk prijskaartje aan. Toch worden sommige royals af en toe gespot in een item dat vrij betaalbaar is – zoals deze sneaker!

Zat van stilletto’s

Bij een koninklijke outfit zijn hoge hakken meestal een must – want laten we eerlijk zijn, we zien Máxima nog niet zo snel in een paar gympen ten tonele verschijnen. Toch zijn ook de royals weleens zat van die pijnlijke stiletto’s, zo blijkt wanneer we een blik werpen op de kledingkast van de prinsessen.

Veja-sneakers

Onder de royals blijken namelijk de sneakers van het Franse merk Veja erg populair te zijn. Hertogin Meghan werd er jaren geleden al mee gespot, maar ook prinses Kate Middleton, Katie Holmes, Emma Watson, Reese Witherspoon en Jennifer Garner hebben de gympen in hun schoenenkast staan. Terwijl Meghan de voorkeur geeft aan een zwart accent, ging schoonzus Kate voor de gouden variant.

Prinses Kate op haar Veja’s, mei 2021. (Beeld: BrunoPress)

Toch is de sneaker pas echt goedgekeurd door de royals, toen we Amalia afgelopen week tijdens haar kennismakingstrip naar de Caraïben de Veja’s zagen dragen op Bonaire. De kroonprinses koos voor de hagelwitte variant, afgemaakt met een lichtblauw accent. Lekker zomers!

Amalia met de bekende Veja-sneakers op het strand van Bonaire. (Beeld: BrunoPress)

Duurzaam

Naast royal-approved is het merk ook ecofriendly: Veja gebruikt alleen maar duurzame materialen, van gerecycled plastic flessen tot biologisch katoen, en de makers van de schoenen verdienen een eerlijk loon.

Die duurzaamheid is voor een van de oprichters van het merk, Sébastien Kopp, ook belangrijker dan het feit dat zijn schoenen door menig hertogin en celebrity worden gedragen. “Sorry, wie is dat?” vroeg Kopp aan een van zijn medewerkers toen hij een appje kreeg dat Meghan Markle met Veja’s was gespot.

Mooi prijsje

Geïnteresseerd in de sneaker die menig prinses in haar kast heeft liggen? Dan heb je geluk, want deze gympen zijn ‘gewoon’ via webshops als Zalando te bemachtigen voor redelijke prijsjes rond de honderd euro. Best voordelig voor een echte royal look!

Bron: Beau Monde archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws