Vorstelijke Valentijnsdag: dit zijn de plannen van prinses Anne en Timothy Laurence

Royal duty calls!

Lees ook

Geen rustige en romantische Valentijnsdag voor prinses Anne en haar man Sir Timothy Laurence. Met een overvolle agenda zit er voor de royals maar een ding op: de plicht roept!


Valentijnsdag

Nu het huwelijk van prinses Anne en vice-admiraal Timothy Laurence de dertig jaar heeft aangetikt, lijkt het ons meer dan logisch dat de twee al menig Valentijnsdag romantisch met elkaar hebben doorgebracht. Des te minder hard de klap dat de twee gewoon aan het werk moeten op de dag van de liefde, toch?

Met een simpele aankondiging: “Prinses Anne (72), bezoekt Nieuw-Zeeland van 14 tot 17 februari en wordt vergezeld door haar echtgenoot vice-amiraal Timothy Laurence”, weten we allemaal wat de twee gaan doen op deze romantische dag. En ja… zo romantisch is deze dag dus eigenlijk helemaal niet voor het stel.

Programma

Maar goed, je wil natuurlijk ook niet als lui bestempeld worden, dus Anne en Timothy zullen hun beste beentje voorzetten in Nieuw-Zeeland. Zo is er al een heel programma naar buiten gebracht door de nieuwe premier van het land, Chris Hipkins.

“Prinses Anne reist af naar Aotearoa op verzoek van het NZ Army’s Royal New Zealand Corps of Signals, waarvan de prinses Colonel in Chief is, om de 100ste verjaardag van de Nieuw-Zeelandse defensiemacht bij te wonen in Linton Military Camp in Palmerston North. Het is fantastisch dat Hare Koninklijke Hoogheid in contact kan komen met leden van het Korps uit heden en verleden, en het belang kan erkennen van signaalgevers voor de operaties van de Nieuw-Zeelandse defensiemacht in de afgelopen 100 jaar.”

Verplichtingen

Maar de prinses en haar man zijn naast het bijwonen van de 100ste verjaardag van de Nieuw-Zeelandse defensiemacht ook nog wel even zoet met andere verplichtingen. “De Koninklijke Prinses zal tijdens haar bezoek andere werkzaamheden verrichten, waaronder het bijwonen van een Act of Remembrance (kranslegging) bij het Pukeahu National War Memorial in Wellington. Ook zal Hare Koninklijke Hoogheid het oorlogsmonument op Cathedral Square in Christchurch herinwijden”, aldus premier Hipkins.

En dat de prinses dit jaar niet stil heeft gezeten, blijkt maar weer. Haar trip naar Nieuw-Zeeland is namelijk al haar vierde (!) buitenlandse reis sinds het begin van dit jaar. Chapeau!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook