Van Shakira tot Coldplay: van deze muzikale sterren zijn de Britse royals fan

Met welke artiesten zingen de Britse royals keihard mee?

Lees ook

Dat de Britse royals stuk voor stuk een Spotify-abonnement hebben lijkt ons sterk, maar dat weerhoudt ze er natuurlijk niet van om naar verschillende artiesten te luisteren. Maar van welke muzikale sterren draaien de Britse royals eigenlijk alle platen grijs? Wij zetten er een paar voor je op een rij.


Smaken verschillen

Prins William onthulde tijdens een bezoek aan de leerlingen van Goole High School in East Yorkshire dat hij erg fan is van Linkin Park en Coldplay. Prins Harry heeft daarentegen een ietwat andere muzieksmaak. Zo houdt Harry meer van de muziek van de Engelse muziekproducent Skream. Maar toen de twee prinsen zich moesten klaarmaken voor hun huwelijk kwam er pas naar buiten van wie de broers écht fan van waren.

Zo lieten William en Kate zangeres Ellie Goulding optreden op hun huwelijksreceptie in april 2011. En dat dat optreden veel impact heeft gemaakt op de zangeres, dat is een ding wat zeker is. “Ik was zo nerveus dat mijn handen trilden”, liet ze toentertijd weten aan Vanity Fair. In tegenstelling tot het muziekgenre van Kate en Wills waren het Harry en Meghan die familievriend Elton John liet zingen tijdens hun huwelijk in 2018.

There’s more!

But there’s more! Ook The Beatles komen voor in de top 10 van de Britse royals. Zanger Paul McCartney is zelfs tot ridder geslagen door wijlen koningin Elizabeth in 1997. En daar bleef het niet bij: ook drummer Ringo Starr werd in 2018 tot ridder geslagen, dit keer door prins William.

Maar niet alleen William en Harry hebben zo hun royal favourites. Want hoe zit het met de dames? Meghan Markle is groot fan van Janelle Monáe en Kate heeft naar verluidt een grote zwak voor de Zweedse popband ABBA. We love!

Kinderen

Ook de kinderen van William en Kate hebben zo hun voorkeuren als het gaat om muziek. Zo onthulde William eerder al eens dat George, Charlotte en Louis groot fan zijn van Waka Waka van Shakira. “De meeste ochtenden is er een enorme strijd tussen Charlotte en George over welke liedjes er ’s ochtends worden gedraaid”, liet hij in 2021 weten.

Tijdens datzelfde gesprek liet de kroonprins zelf ook nog een opmerkelijke favoriet vallen. “Er gaat niets boven het luisteren naar Thunderstruck van AC/DC wanneer je na het weekend een beetje versuft bent en jezelf weer in de sleur van de week probeert te krijgen”, aldus Wills. “Het maakt je absoluut wakker en het is een moeilijk nummer om niet op te dansen.”

Prinses Diana

Ook over de muzieksmaak van prinses Diana is veel gesproken. Zo onthulde prins William tijdens een Apple podcast in 2021 dat het lievelingsliedje van zijn moeder Simply The Best van Tina Turner was. “Een van de liedjes die ik me massaal herinner en me al die tijd is bijgebleven – en waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds van geniet – is Simply The Best van Tina Turner. Dat liedje voelt echt als een familiemoment. Mijn moeder zong altijd mee uit volle borst”, aldus prins Harry. En geef de wijlen prinses van Wales eens ongelijk!

Bron: US Weekly | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook