Wow: deze knappe dames zijn de bekende nichtjes van prinses Diana

De Spencer-zusjes staan volop in de spotlights!

Wijlen Lady Di is natuurlijk een icoon. De prinses wist niet alleen het hele land, maar de hele wereld te veroveren. Geen wonder dus, dat we anno nu nog altijd niet over haar uitgepraat raken. Via haar broer, Charles Spencer, lopen er tegenwoordig drie glamourvrouwen rond, die hard werken voor hun plek in de spotlight. We stellen ze aan je voor!

De Spencers

Voordat Diana bekend werd als de piepjonge bruid van troonopvolger prins Charles, was zij ‘gewoon’ Diana Francis Spencer. Als vierde van vijf kinderen zag de toekomstige prinses in 1961 het levenslicht. Haar ouders, John en Frances Spencer, waren de burggraaf en burggravin Althorp. John droeg als edelman bovendien de titel van achtste graaf Spencer.

Na zussen Sarah en Jane kwam broertje John ter wereld. Deze overleed echter binnen enkele uren na zijn geboorte. Hierna volgde Diana, en ten slotte kwam als vijfde haar jongere broertje Charles Spencer ter wereld. Heel lang bleven John Spencer senior en zijn Frances niet bij elkaar: toen Charles slechts drie jaar oud was, scheidde het stel. Na de dood van zijn vader gingen de titel van Earl Spencer en het bijbehorende landgoed Althorp over op Diana’s jongere broertje.

diana
In gelukkiger tijden: Diana en broertje Charles in 1967. (Beeld: Brunopress)

Dochters

Charles deelt anno nu regelmatig kiekjes vanaf het imponerende landgoed Althorp. De Spencer is duidelijk trots op zijn familiegeschiedenis, en laat iedereen daar regelmatig van meegenieten.

Zeg nu zelf: hier wil je toch direct bij wegdromen? Toch hebben de kinderen van Charles Spencer hier niet veel tijd doorgebracht in hun jonge jaren. Om te ontsnappen aan de media frenzy, verhuisde de graaf zijn gezin in 1995 naar Zuid-Afrika. Pas enkele maanden na de dood van zijn zus keerde Charles met zijn kinderen terug.

Met een druk reisschema tussen Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk zouden de dochters van Charles opgroeien tot bijzonder glamoureuze ladies, die niet vies zijn van een designerlabel hier of een glitteroutfit daar. Kijk mee op de volgende pagina naar de bekende nichtjes van Diana.

Laatste nieuws