Aristocraten, modellen, en glamourvrouwen: dit zijn de nichtjes van Diana

De socialites hebben een bijzonder glamoureus leven – en laten ons daar heerlijk van meegenieten!

De dochters van Diana’s jongere broer Charles zijn opgegroeid tot bijzonder glamoureuze ladies, die niet vies zijn van een designerlabel hier of een glitteroutfit daar. Tijd om even kennis te maken!

De Spencers

Voordat Diana bekend werd als de piepjonge bruid van troonopvolger prins Charles, was zij ‘gewoon’ Diana Francis Spencer. Als vierde van vijf kinderen zag de toekomstige prinses in 1961 het levenslicht. Als vijfde in het gezin kwam haar jongere broertje Charles Spencer ter wereld.

diana
In gelukkiger tijden: Diana en broertje Charles in 1967. (Beeld: Brunopress)

Pendelen

Charles deelt anno nu regelmatig kiekjes vanaf het imponerende landgoed Althorp. De Spencer is duidelijk trots op zijn familiegeschiedenis, en laat iedereen daar regelmatig van meegenieten met prachtige foto’s en video’s. Toch hebben de kinderen van Charles Spencer hier niet veel tijd doorgebracht in hun jonge jaren. Om te ontsnappen aan de media frenzy, verhuisde de graaf zijn gezin in 1995 naar Zuid-Afrika. Pas enkele maanden na de dood van zijn zus keerde Charles met zijn kinderen terug.

Toch kon dit niet voorkomen dat de Spencer-zusjes bekend zouden worden. Met een familielid dat zo beroemd is als Diana, komt automatisch je hele familie in de spotlights te staan. Dat kan een flinke impact hebben, maar de zussen hebben hun plekje in de schijnwerpers helemaal gevonden.

Lady Kitty Spencer

Allereerst is er oudste zus Kitty. Zij kwam in 1990 ter wereld. Zij groeide op in Zuid-Afrika, en na de scheiding van haar ouders pendelde de glamourvrouw druk heen en weer tussen paps in de UK en moederlief in Zuid-Afrika. Hoewel haar vader de gigantische stap naar Zuid-Afrika zette om de camera’s te vermijden, is Kitty Spencer tegenwoordig niet meer weg te denken voor het oog van de lens.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kitty Spencer (@kitty.spencer)

De oudste Spencer-zus houdt van de camera, én omgekeerd. Ze is namelijk een succesvol model dat onder andere over de catwalk heeft gelopen voor Dolce & Gabbana en het gezicht is voor sieradenmerk Bvlgari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kitty Spencer (@kitty.spencer)

Op 24 juli 2021 stapte de knappe dame in het huwelijksbootje met de toen 61-jarige miljonair en zakenman Michael Lewis. Uiteraard verscheen de blozende bruid in een prachtige designerjurk van D&G. Om bij weg te zwijmelen! Grote afwezige bij dit feest was overigens haar vader – een officiële reden hiervoor is echter nooit gegeven. The Daily Mail vermeldt echter subtiel dat vaderlief vijf jaar jonger is dan zijn aanstaande schoonzoon…Tja.

Eliza en Amelia

Maar Kitty Spencer is niet de enige glamoureuze Spencer-zus die stevig op eigen (modellen)benen staat. Op 10 juli 1992 zagen nóg twee Spencer-dochters het levenslicht: met Lady Eliza Victoria Spencer en Lady Katya Amelia Spencer had de Earl er in één klap twee prachtige dochters bij.

Ook zij timmeren tegenwoordig hard aan de weg als modellen en influencers. Net als zus Kitty, heeft de tweeling een modellencontract getekend bij Storm Management. Zo verschenen de twee in het najaar van 2022 nog in een campagne van luxe schoenenmerk Gina. Zo kroop Eliza in een gouden outfitje over de tafel met een stel sparkly schoentjes aan heur voeten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eliza Spencer (@elizavspencer)

Een béétje fout, maar we kunnen niet ontkennen dat we genieten van de weinig subtiele dosis gouden glam.

Ook zuslief Amelia verscheen in een hoop glitter en zette (letterlijk) haar beste beentje voor.

Zusterliefde

De band tussen de zussen is duidelijk nog altijd bijzonder sterk. Geen post van de Spencer-dochters gaat voorbij zonder dat de andere zussen enthousiast kirrend opduiken in de reacties. Hoewel de tweeling langere tijd in Zuid-Afrika bleef wonen, zijn ook Eliza en Amelia in juli 2021 verhuisd naar London. Zo wonen de zussen na lange tijd eindelijk weer bij elkaar in buurt, en kunnen de Spencer socialites altijd op elkaar bouwen!

Bron: Daily Mail, SCMP, Beau Monde Archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws