Hiep hiep hoera: kroonprinses Mary wordt vandaag 51

Driewerf 'hurra' voor de Deense kroonprinses!

Een feestje vandaag in Denemarken: kroonprinses Mary mag namelijk 51 kaarsjes uitblazen! De Deense royal met haar Australische roots is inmiddels niet meer weg te denken uit de Deense koninklijke familie.

Ouder worden

Ze komt altijd elegant en stijlvol voor de dag, en is hier en daar niet bang om een risico te nemen op fashion-gebied. De nu 51-jarige prinses dient nog altijd als stijlicoon!

Mary gaf vorig jaar al te kennen dat ze het totaal niet erg vindt om ouder te worden. “Ouder worden heeft me meer compleet gemaakt. Laat me meer rust vinden in mezelf. Zorgt ervoor dat ik meer durf”, zei ze destijds tegen het Deense tijdschrift Eurowoman. Wie weet: trekt de prinses binnenkort nog meer bijzondere couture-stukken uit de koninklijke kledingkast?

Want vanaf het prille begin…

Wat een broekies: op 8 oktober 2003 verloofden Frederick en Mary zich. (Beeld: Brunopress)

…tot haar prachtige bruiloft…

Groot feest: op 14 mei 2004 stapte het paar in het huwelijksbootje. (Beeld: Brunopress)

…en van sportief sneeuwpakje…

Even ontspannen in het Zwitserse Verbier. (Beeld: Brunopress)

…tot glamour-look vol drama…

Bij de nieuwjaarsreceptie in 2016. (Beeld: Brunopress)

…de kroonprinses komt altijd piekfijn voor de dag!

Mijlpaal

Vorig jaar werd de verjaardag van de prinses nog groots gevierd, want toen tikte zij de vijftig aan. En daarom waren er meerdere evenementen, én kregen we een aangename dosis fashionable kiekjes van de kroonprinses via de sociale media van het Danske Kongehus.

Australië

Als je de jonge Mary verteld had dat zij ooit kroonprinses van Denemarken zou zijn, had ze je wellicht voor gek verklaard. Geen wonder: ze begon ooit als carrièretijger in de Australische marketingwereld! Die Australische wortels zijn duidelijk nog altijd belangrijk voor de prinses. Zo werd er vorig jaar rond haar verjaardag een ‘Mary’s Australian Garden’ geopend in de Kopenhaagse dierentuin. Daarnaast spendeert het kroonprinselijke gezin met enige regelmaat hun feestdagen aan het zuidelijk halfrond. Zo werden we vorig jaar bijvoorbeeld nog getrakteerd op zomerse kerstfoto’s vanuit Mary’s thuisland.

Haar verjaardag ziet er vandaag misschien iets minder zomers uit, maar goed. Als je zo straalt als Mary, dan heb je bijna geen zon meer nodig, toch?

Bron: Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress, Instagram Det Danske Kongehus

Laatste nieuws