Sophie Wessex door het stof om koninklijke faux pas

'Het straalt klasse uit'

Lees ook

Voor het eerst een royal duty voor je rekening nemen slechts maanden nadat je (schoon)moeder is overleden: je moet er maar aan gaan staan. Edward en Sophie, de graaf en gravin van Wessex maakten indruk met hun verschijning bij de grootse Royal Variety Performance, maar niet iedereen was over het paar te spreken. Sophie blijkt nu het boetekleed aangetrokken te hebben, deelt één van de artiesten.


Variety faux pas

Mocht je het gemist hebben: eind vorig jaar maakten Sophie en Edward hun opwachting in de royal box bij de Royal Variety Performance, waar de crème de la crème van de cultuursector zich mag uitleven op het podium voor hun koninklijke publiek.

Cabaretier Frank Skinner haalde vervolgens flink uit naar Sophie, de schoonzus van koning Charles. Zij was samen met manlief Prince Edward voor het eerst aanwezig bij de show. Skinner was goed ziek, zo deelde hij. “Ik kraakte mezelf door de repetities heen en ’s avonds deden we de show. Het zingen deed gewoon zeer”, aldus de cabaretier.

sophie wessex frank skinner
Zelfs op de foto’s druipt het ongemak eraf. (Beeld: Brunopress)

Skinner merkte op dat Sophie weinig meelevend was. “Houd in gedachten dat ik een ontzettend zware dag gehad heb en me er dapper doorheen heb geslagen. Sophie komt er vervolgens aan en zegt: ‘Nou, jij kunt hier beter niet je werk van maken.’” Hij vervolgde: “Ze keek me aan met zo’n blik van: ‘Je hoort niet tegen me in te gaan. Jij hoort gewoon te knikken.’ Het was bijzonder ongemakkelijk”, sloot de komiek zijn relaas af.

‘Classy’

Inmiddels zijn we twee maanden verder, maar krijgt het verhaal toch nog een staartje. Zo vertelde Skinner in zijn radioprogramma dat hij persoonlijke excuses heeft ontvangen van de gravin! Hij legt uit: “Ik kreeg deze week, heel onverwacht, een kaartje van iemand over wie ik het heb gehad in de show. En het straalt echt klasse uit…het ontroerde me.” De cabaretier vertelt: “Het was een ontzettend mooi ding – handgeschreven en heel lief. Ik was er erg blij mee.”

Eerder stelde Skinner ook al dat hij het de gravin niet bijzonder kwalijk kon nemen. Zo redeneerde de komiek dat de royals nu eenmaal ‘minder mensen hebben, om verschillende redenen’. Met het heengaan van Queen Elizabeth, het vertrek van Harry en Meghan, en de schandalen rond prins Andrew, moest er nu eenmaal wat geschoven worden in de taken. “Ze doen dit niet vaak (…) en het is best een klusje om tien minuten met iemand te praten zonder ze op hun tenen te trappen.” Ach, zo komt er toch nog een goed einde aan de faux pas van de Wessexse.

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: Brunopress


Laatste nieuws

Zie ook