Huidtherapeute Loes: ‘Goede huidverzorging begint bij je thuis’

'Thuis niets aan je huid doen? Dan heeft een behandeling in de kliniek niet zo'n zin.'

Lees ook

Als je huid écht wat liefde kan gebruiken, waar moet je dan beginnen? Wij spreken met Loes Lammertink, oprichtster van Huidkliniek Twente. Zij vertelt over haar werk als huidtherapeute, het nut van peelings, en hoe ZO Skin Health een belangrijke rol speelt in het huidverbeteringsproces. Daarnaast deelt de huidexpert alle ins and outs over peelings met Beau Monde

Totaalplaatje

In de luxe Huidkliniek Twente kunnen cliënten terecht voor de meest uiteenlopende behandelingen. Van de laatste tech tot jarenlange ervaring en van een persoonlijk behandelplan tot de huidverbeterende producten van ZO Skin Health – bij Huidkliniek Twente vind je het allemaal.

Een sleutelrol is hierbij weggelegd voor de ZO Skin Health-protocollen. Loes legt uit: “Ik was op zoek naar een merk dat daadwerkelijk zichtbare huidverbetering kon leveren, en met werkzame ingrediënten mijn behandelingen kon ondersteunen.” Ze vertelt dat ZO Skin Health een duidelijk zichtbare bijdrage levert in het huidverbeteringsproces. “We kunnen het altijd terugzien in onze scanner”, stelt ze. En een zichtbaar resultaat is natuurlijk waar zo’n behandelplan om draait!

Loes Lammertink, eigenaresse van en huidtherapeute bij Huidkliniek Twente.

Peelings

Bij Huidkliniek Twente is aandacht voor allerlei verschillende facetten van huidverbetering. We voelen Loes in het bijzonder aan de tand over het nut van peelings. Met een chemisch stofje worden dan bepaalde huidindicaties heel gericht aangepakt door de bovenste laag van de huid te doen afschilferen. Loes legt uit dat verschillende peelings verschillende effecten hebben. Zo kunnen ze pigmentvlekken heel gericht aanpakken met TCA, zoals in de 3-Step Peel van ZO Skin Health zit. Salicylzuur is daarnaast bijvoorbeeld heel geschikt om talg op te lossen.

Ze verklaart: “Ook een huid die van zichzelf al prachtig is, kan heel mooi gepeeld worden. Als er op bepaalde plekken meer sprake is van een indicatie of een ‘probleem’, dan kun je de peeling daar wat sterker toepassen. Dan neem je wel het hele gezicht mee, maar kun je het product daar wat meer aanzetten.”

Naast de verschillende peelings die Huidkliniek Twente aanbiedt, hebben ze ook enkele behandelingen van ZO Skin Health. “Die peelings passen goed in het behandelprotocol dat ZO Skin Health aanbiedt. Bij elk behandelprotocol is een andere peeling mogelijk”, vertelt Loes. “De peelings van ZO Skin Health zijn op elke huid prachtig.”

Thuis aan de slag

Ze verklapt dat de behandelingen binnen Huidkliniek Twente altijd hand-in-hand gaan met de ZO Skin Health-protocollen voor thuis. Ook voor huidverbetering vanuit huis is ZO aanbevolen. “Ze hebben ook dagelijkse huidverzorging, dus dat kan sowieso iedereen gebruiken. Maar is er iets aan de hand, dan kun je daar doelgericht producten voor inzetten, en dat is voor iedereen een must. Het begint bij je thuis. Thuis moet je je huid behandelen.”

Loes vergelijkt het met het onderhoud voor een stralende glimlach. “Je kunt wel behandelingen doen in de kliniek, maar als je er thuis niets aan doet, heeft het niet zoveel zin. Het is net als een bezoek aan de tandarts: je kunt daar wel een afspraak maken, maar als je je tanden niet poetst, dan werkt dat niet”, aldus Loes.

Ook vertelt ze dat sommige cliënten huiverig zijn om wéér met nieuwe producten aan de slag te gaan als zij thuis al veel geprobeerd hebben. Maar die twijfels kan de huidtherapeute snel wegnemen. “Het is heel belangrijk dat ze de functie van een heel behandelprotocol snappen. Soms komen mensen bij ons die zeggen dat ze al zóveel geprobeerd hebben. Daar kunnen we gelijk een streep door zetten. Andere producten zijn niet te vergelijken met ZO Skin Health. Het is niet voor niks dat ik hier al meer dan tien jaar mee werk.”

En weer door!

Een ander groot voordeel is dat de behandelingen van ZO Skin Health voor thuis ervoor zorgen dat je diréct weer door kunt. Loes merkt dat dit ook steeds meer een wens is geworden bij haar cliënten: “Mensen willen geen downtime meer hebben. Ze willen direct door naar hun werk kunnen. Vroeger zat je na een peeling nog een paar dagen met losse velletjes. Maar met de ZO Skin Health-behandeling voor thuis kun je eigenlijk in zes tot acht weken hetzelfde effect bereiken door dagelijks die behandeling te doen. Dan kun je direct door.”

Persoonlijke favorieten

Natuurlijk houdt Loes er als expert ook enkele personal faves op na. Ze vertelt direct enthousiast over de Daily Power Defense: “Die zorgt dat de huidbarrière hersteld wordt, en dat is eigenlijk voor iedereen heel erg van belang. Er zitten ook lekker veel anti-oxidanten in, en dat is echt een soort fruit voor je huid.”

Daarnaast kan de huidexpert de Oil Control Pads aanraden. “Die horen bij het ‘Getting Skin Ready’-protocol. Dat is het voorbereiden op je werkzame producten. Het is een watje in een lotion gedrenkt, dat je na je reiniging gebruikt. Daar zit ook al een milde peeling in, dus als je die dagelijks gebruikt, heb je dagelijks ook al je peeling”, vertelt Loes.

Op gebied van anti-aging is ten slotte de Wrinkle Texture Repair een must. De werkzame stof hierin is retinol, en Loes stelt dat deze erg geschikt is voor elke huid. “Iedereen krijgt rimpels, iedereen heeft er iets aan om vroegtijdige ouderdomsverschijnselen tegen te gaan. Dus voor iedereen is het mooi om daar op tijd mee te starten”, vat ze samen.

Verwennen, verzorgen, verbeteren

Uiteindelijk is er voor elke wens wel iets te vinden in de uitgebreide selectie producten van ZO Skin Health. “Het is niet te vergelijken met wat je even bij de drogist haalt,” vertelt de Twentse therapeute, “dat is een stukje pampering. Maar ZO Skin Health is echt een behandeling.” En dat gaat dus een flink stuk verder, en levert meetbare resultaten op. Geen wonder dat ze bij Huidkliniek Twente al tien jaar lang zweren bij de producten van ZO Skin Health!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met ZO Skin Health.

Laatste nieuws

Zie ook