De weekendtips van Beau Monde

Een spabehandeling voor je handtas, kunst en cultuur met een vleugje celebrity, of een heerlijke feelgood-film – waar ga jij dit weekend van genieten?

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Spa voor je handtas

Met beschadigde schoenen ga je naar een schoenmaker. En je luxe Chanel-tas? Die breng je naar een ‘bag spa’. Jouw kostbare item laat je niet zomaar bij iemand achter. Binnenkort kun je met jouw tas namelijk terecht bij de Bijenkorf. De toonaangevende winkelketen start een samenwerking met tassenspecialist Claire Delbosq, eigenaresse van Claire’s Handbag Care. Tijdens drie weekenden in februari en maart kun je op consult komen met jouw tas bij de Bijenkorf Amsterdam, Den Haag of Rotterdam. Claire beoordeelt of jouw tas gerepareerd en/of gereinigd kan worden in haar atelier.

Beeld: Bijenkorf

De service is in de Bijenkorf Amsterdam, Den Haag en Rotterdam beschikbaar en exclusief voor members van de Bijenkorf te boeken via de website. Member worden van de Bijenkorf is gratis en geeft toegang tot vele voordelen. Je kunt voor één van de volgende momenten een afspraak maken:

  • Bijenkorf Den Haag – 11 februari en 12 maart
  • Bijenkorf Amsterdam – 18 en 19 februari
  • Bijenkorf Rotterdam – 12 februari en 11 maart

Rotterdamse kunsten

In Rotterdam kun je dit weekend je hart ophalen aan kunst en cultuur. Het vierdaagse festival Art Rotterdam is namelijk afgelopen week van start gegaan, en er valt weer een hoop leuks te zien.

weekendtips art rotterdam

Net als vorige jaren biedt de Rotterdamse Van Nelle Fabriek onderdak aan ruim honderd toonaangevende binnen- en buitenlandse galeries met werk van aankomende en gevestigde kunstenaars. NN Group (o.a. Nationale Nederlanden), al zeven jaar partner van Art Rotterdam, heeft de genomineerden voor de NN Art Award bekendgemaakt. Recent zijn ook de selecties voor de buitenwerken op het terrein van de Van Nelle Fabriek en voor Sculpture Park in de Tabakshal afgerond. Benieuwd geworden? Dan kun je dit weekend nog terecht in Rotterdam!

Als je dan toch in Rotterdam bent: de expositie Haute Photographie vindt hier dit weekend ook plaats. Tijdens Art Rotterdam kun je genieten van meer dan 50 (inter)nationale fotografen.

Het perfecte kaasje

Ultieme ontspanning? Dat is wat ons betreft met een wijntje op de bank en een kaasplankje voor je neus. En voor dat kaasplankje hebben we nu een bijzonder smakelijke én duurzame tip: een heerlijk stukje bergkaas van boerderij Ruimzicht.

firma kaas
Beeld: De Firma Kaas

De boerderij is een samenwerking gestart met De Firma Kaas – Eerlijke Kaas, om hun heerlijke stukje eco-kaas door het hele land te kunnen bezorgen. Door middel van een kaas-jaarabonnement kan iedere kaasliefhebber, in het hele land, genieten van de bergkaas, op tweewekelijkse of maandelijkse basis. De kaas wordt in een speciaal op maat gemaakt doosje, dat door de brievenbus past, geleverd. Zo hoef je er je huis niet meer voor uit!

FAMOUS in Maastricht

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 4 februari tot en met 10 september 2023 een overzichtstentoonstelling van de Britse celebrity-fotograaf Terry O’Neill (1938-2019). De expositie FAMOUS toont meer dan 125 portretten van internationale muzieklegendes, filmsterren en mode-iconen uit met name de jaren ’60 en ’70. Ook leden van de Britse koninklijke familie en prominente politici stonden voor zijn camera. Met zijn ongedwongen, intieme foto’s liet hij de menselijke kant van celebrities zien.

Beeld: © Iconic Images / Terry O’Neill

De lijst van internationale beroemdheden is indrukwekkend. O’Neill fotografeerde The Beatles, The Rolling Stones, David Bowie en Elton John in hun beginjaren. Hij portretteerde sterren als Marlene Dietrich, Ava Gardner, Elizabeth Taylor, Ursula Andress, Raquel Welch, Liza Minnelli, Roger Moore en Sean Connery. Portretten van Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot en Faye Dunaway, met wie hij enkele jaren getrouwd was, behoren tot zijn bekendste foto’s. Ook supermodellen als Jean Shrimpton, Christy Turlington en Kate Moss ontbreken niet.

Kijktips

Goed, mocht je dit weekend voldaan op de bank ploffen (met je heurrrlijke kaasplankje), dan moet er ook nog wat leuks te zien zijn. Gelukkig hebben we volop goede tips! Op Netflix is deze week de ultraspannende film The Da Vinci Code te zien. Op Hayu geniet je vanaf deze week van het dertiende seizoen van The Real Housewives of New Jersey én het tiende seizoen van Vanderpump Rules. Bij Pathé Thuis is ten slotte de héérlijke film Mrs. Harris Goes to Paris te zien over de Britse huishoudsters Mrs. Harris, die tot over haar oren verliefd wordt… op een Dior-jurk. Wij zetten de rosé en popcorn vast klaar!

Beeld: iStock

Laatste nieuws