Deens koningshuis viert dubbel feest met prachtfoto’s

Kroonprinses Mary en prinses Marie mochten allebei kaarsjes uit blazen deze week!

Lees ook

Het is deze week dubbel feest bij het Deense koningshuis. Afgelopen zondag mocht kroonprinses Mary namelijk 51 kaarsjes uitblazen en gisteren is de Deens-Franse prinses Marie 47 jaar geworden. Het Instagram-account van het Deense koningshuis trakteert voor deze feestelijke gelegenheid op prachtige foto’s van de royal ladies. 


Kroonprinses Mary

De Deense royal met haar Australische roots is inmiddels niet meer weg te denken uit de Deense koninklijke familie. Ze komt altijd elegant en stijlvol voor de dag, en is hier en daar niet bang om een risico te nemen op fashion-gebied. Het Instagram-account van de Deense royals deelde een portret van een stralende Mary in een casual maar elegante outfit. De stijlexperts van The Royal Fashion Police weten de outfit te herkennen als een polkadot hemdjurk van het modehuis Carolina Herrera.

Mary gaf vorig jaar al te kennen dat ze het totaal niet erg vindt om ouder te worden. “Ouder worden, heeft me meer compleet gemaakt. Laat me meer rust vinden in mezelf. Zorgt ervoor dat ik meer durf”, zei ze destijds tegen het Deense tijdschrift Eurowoman. En eerlijk is eerlijk: als wij er nog zo fabulous bijzitten op ons 51e tekenen we daar ook voor!

Prinses Marie

Ook prinses Marie van Denemarken – we zien haar wat minder vaak dan haar bijna gelijknamige schoonzus – mocht deze week 47 kaarsjes uitblazen. De vrouw van koningin Margrethes jongste zoon wordt vaak geprezen om haar stijl – wat wil je, als geboren Parisienne – en eerder neergezet als een trendsetter dan een trendvolger. Marie poseert ton sur ton in een tijdloos hagelwit pak. Ze maakt de outfit af met diamanten oorbellen voor een beetje royal bling.

In gesprek met de Spaanse krant El Pais vertelde prinses Marie dat zij bijzonder trots is op haar samengestelde familie. De twee oudste zoons van Joachim met zijn eerste vrouw Alexandra, Nikolai en Felix kunnen het namelijk prima vinden met de twee jongsten, Henrik en Athena.

“Ik zeg altijd tegen mijn man dat we zoveel geluk hebben, omdat de vier kinderen zoveel van elkaar houden ondanks hun leeftijdsverschil”, stelt Marie. “Ik zal ze altijd aanmoedigen om er hun hele leven voor elkaar te zijn. Als we in Denemarken zijn, doen ze veel samen. Hen verenigd te zien is heel belangrijk voor ons als ouders.”

Bron: Archief Beau Monde, Instagram @detdanskekongehus | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook