Charles reageert op vraag over jongste zoon: ‘Harry wie?’

Uit het oog, uit het hart?

Lees ook

Het moest er vroeg of laat van komen met alle royal evenementen van de Windsors: een brutale vraag over de relatie met de Duke of Sussex. Koning Charles ondervond dit aan den lijve bij zijn bezoek aan de University of East London.


Koninklijk bezoek

Zoals zo vaak was koning Charles gisteren op locatie in zijn koninkrijk, om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij wederom een mooi project. Handjes schudden, betrokkenheid tonen, vlaggetjes in de lucht, beetje nobless oblige, je kent het wel.

Maar dan krijgt Charles een bijzonder verzoek naar z’n hoofd geslingerd: “Bring back Harry!”, klinkt het. Ofwel: zorg dat je jongste zoon weer terugkomt, meneer de koning. Ach, Charles zit al ruim zeventig jaar in het vak als royal – de beste man zal hier ongetwijfeld diplomatiek op reageren, toch?

Ongemakkelijk

Nu is er op een vraag als deze nooit een antwoord dat helemaal goed is, natuurlijk. Maar het simpele antwoord van de koning maakt de boel toch nog een stuk ongemakkelijker dan dit al was: “Wie?”

Verschillende Britse bladen speculeren dat de koning simpelweg niet hoorde wat hem werd gevraagd, maar goed. Het is hoe dan ook tekenend voor de stroeve relatie tussen vader en zoon.

‘Uw zoon, majesteit’

Een staflid van de koning grijpt vervolgens snel in om de verwarring te verhelpen: “Harry. Uw zoon.” Hierop maakt Charles de situatie echter niet beter door de vraag quasi-vrolijk weg te lachen. Lachen als een boer met kiespijn kennen we, maar lachen als een koning met kiespijn?

Ondertussen hebben de Sussexes toch al geen fijne week in Montecito. Zo kwam gisteren het nieuws naar buiten dat Megs en H toch echt getuigenverklaringen moeten afleggen in de rechtszaak die halfzus Samantha tegen de hertogin heeft aangespannen. Dit hadden de Sussexes proberen te voorkomen, maar een rechter heeft dat verzoek naast zich neergelegd.

Bron: Daily Mail, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld  / Brunopress


Laatste nieuws

Zie ook