Madonna is kritiek op uiterlijk na Grammy’s zat

Plastic fantastic? De meningen zijn niet mals over de zangeres.

Je kon de afgelopen dagen niet om de berichten heen over popicoon Madonna. Tijdens de Grammy’s verscheen zij namelijk op het podium om een award uit te reiken…of welja: het had ook iemand anders kunnen zijn. De zangeres was namelijk volledig onherkenbaar. En dat leverde een storm aan reacties op. De 64-jarige zangeres is de kritiek op haar uiterlijk zat en komt met een reactie.

Onherkenbaar

De Material Girl-zangeres betrad afgelopen weekend het podium van de Grammy’s om het optreden van Sam Smith en Kim Petras aan te kondigen. Uren later was haar verschijning alles waar kijkers over konden praten. Madonna zou volgens fans niet te herkennen zijn na te veel plastische chirurgie. “Wat heb je met jezelf gedaan? Je was altijd zo’n prachtige vrouw” en “Dit is eng… Wat is er met Madonna gebeurd?” zijn slechts een greep uit de duizenden reacties. De foto zie je hier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna)

Leeftijdsdiscriminatie

De zangeres houdt zich niet stil, maar besloot vandaag op Instagram te reageren. “In plaats van te focussen op wat ik in mijn speech zei over de onbevreesdheid van artiesten als Sam en Kim, kozen veel mensen ervoor om alleen te praten over close-upfoto’s die met een telelens zijn gemaakt en die iedereens gezicht er vervormd uit laten zien”, schrijft ze.

Volgens Madonna heeft ze voor de zoveelste keer te maken met leeftijdsdiscriminatie. “Het is een wereld die weigert om vrouwen ouder dan 45 aan te moedigen, maar ze juist wil straffen als ze wilskrachtig, hardwerkend en avontuurlijk zijn.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna)

Doelwit

De zangeres weigert om bepaalde keuzes die ze heeft gemaakt te verantwoorden. “Ik heb me nooit verontschuldigd over de creatieve keuzes die ik heb gemaakt of om hoe ik eruit zie of me kleed en dat ben ik ook niet van plan”, vervolgt ze. “Al sinds het begin van mijn carrière ben ik het doelwit van de media maar ik zie het als een test en ik ben blij dat ik dit meemaak zodat alle vrouwen na mij het de komende jaren makkelijker zullen hebben.” Ze sluit af: “Op naar nog vele jaren grenzen verleggen, opkomen voor mezelf en vooral genieten van mijn leven.”

Bron: Elegance, Just Jared | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws