Oranjes sluiten Caribische reis af op Saba: ‘Veel levenslessen’

Even een balletje slaan op je torenhoge hakken: Máx en Amalia doen het gewoon.

Na bijna twee weken, zes eilanden, heel veel outfits en nog veel meer geschudde handjes, zit het Cariben-avontuur voor ons koningspaar en hun dochter erop. Op het bovenwindse eilandje Saba werd gisteren de reis afgesloten.

Bitterzoet

De reis, die in het teken stond van Amalia’s kennismaking met het Caribisch deel van het koninkrijk, kunnen we hoe dan ook omschrijven als een succes. Van praten met de locals, kennis opdoen over de minder mooie kanten van de Nederlandse geschiedenis, een beetje sass tonen tegenover haar vader, danspasjes doen en tussendoor nog even een schildpad in de zee laten….Amaal doet ’t allemaal.

Maar aan die reis komt nu een einde. Met Saba was de laatste stop van de Caribische tour bereikt, en met een persgesprek werd het avontuur mooi afgesloten.

Sportief op hakken

Bij het bezoek aan Saba stonden wederom een hoop mooie projecten op de planning. Zo namen de Oranjes een kijkje bij de Saba Electric Company, werd er gewandeld door het dorp Windwardside, keuvelde de koningsfamilie met lokale kroost, en werd er dit keer (ondanks de hakken!) enthousiast meegespeeld met een potje volleybal.

Beeld: NL Beeld / Brunopress

Waar prinses Kate zich regelmatig in een sportief outfitje hijst, houdt ons Máx gewoon haar designerstukken aan om zich uit te leven op het sportveld. Zo slaat ze enthousiast een balletje mee in haar luchtige kleedje van het Oekraïense merk Foberini en Gianvito Rossi-sandalen. En nóg komt de koningin overtuigend over op het sportveld.

Beeld: NL Beeld / Brunopress

Lijnrecht tegenover de koningin staat haar dochter. Amalia, die eveneens op het sportveld staat in een stel flinke designer-hakken van Gianvito Rossi, toont zich minstens zo fanatiek als haar moeder. Wederom gaat de kroonprinses voor de combinatie van een wijde broek en luchtige blouse. Voor de gelegenheid heeft Amalia weer een stel oorbellen uit de kast van Máxima geleend: een bijzonder betaalbaar setje van de Zara!

Persgesprek

Aan het einde van de dag stond er nog één laatste belangrijk evenement op de planning: het grote persgesprek op Sint Maarten. Hierin blikte Amalia terug op haar reis, en liet ze weten diep onder de indruk te zijn van alles wat ze geleerd heeft. Zo vertelde de Prinses van Oranje: “Het komt niet vaak voor dat iemand de kans krijgt om met de directe nazaten [van tot slaaf gemaakte mensen, red.] om de tafel te zitten en de verhalen van hun grootouders te kunnen horen. Dat heeft mij ontzettend diep persoonlijk geraakt.”

“Ik neem veel levenslessen mee terug”, concludeerde de prinses. Kortom: een geslaagde reis voor de royals!

Bron: Instagram @RoyalFashionPolice, Volkskrant, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws