Batterij leeg? Zo laad je je smartphone sneller op

Vier handige tips!

De batterij van je smartphone is weer eens leeg. En terwijl jij lekker wil appen met vrienden of je Insta wil checken, lijkt het een eeuwigheid te duren voordat je telefoon is opgeladen. Gelukkig zijn er manieren om hem sneller op te laden. En dat is fijn, want zo kan je hem snel weer gebruiken. Check deze vier handige tips!

Zet je telefoon uit of in vliegtuigmodus

Gebruik je telefoon niet tijdens het opladen. Dit kost namelijk energie waardoor hij trager oplaadt. Het is beter om hem met rust te laten en hem zelfs helemaal uit te schakelen. Apps en wifi- of Bluetooth-verbindingen die actief blijven kosten namelijk ook veel energie, die je toestel juist nodig heeft voor het opladen.

Wil je je toestel niet helemaal uitzetten of sneller weer bereikbaar zijn? Zet hem dan in vliegtuigmodus. Zorg wel dat je apps uit staan. Veel apps blijven namelijk op de achtergrond draaien en daardoor energie gebruiken. Je kan je apps uitschakelen in de instellingen.

Gebruik een snellader

Jaag jij je sim only erdoorheen doordat je veel filmpjes kijkt en door je social media scrollt en is je telefoon daardoor snel leeg? Je kan je toestel het beste bedraad opladen met een snellader.

Deze laders hebben een hoger vermogen waardoor de batterij meer stroom krijgt en sneller oplaadt. Het wattage bepaalt ook hoe snel de telefoon wordt opgeladen. Kies dus voor een oplader met een zo hoog mogelijk wattage. Check ook of je een USB-C kabel kan gebruiken. Die heeft meer vermogen dan een ‘normale’ lader, waardoor je telefoon sneller vol zit.

Zorg dat de oplaadpoort schoon is

Na verloop van tijd wordt de oplaadpoort vaak stoffig en vuil. Dit kan ervoor zorgen dat de oplaadkabel geen of een minder goede connectie maakt met je telefoon. Hierdoor laadt hij trager of in het ergste geval zelfs helemaal niet meer op.

Het is daarom verstandig om de oplaadpoort van je smartphone goed schoon te houden. Je kan hem schoonmaken met een wattenstaafje of door er met een spuitbus perslucht in te blazen. Doe dit wel voorzichtig. Als je de oplaadpoort beschadigt kan dit namelijk ook een negatieve impact hebben op het opladen.

Laad je telefoon op een koele plek

Leg je smartphone tijdens het opladen op een koele plek. Hitte is namelijk slecht voor de batterij en kan de capaciteit en oplaadsnelheid verminderen. De batterij slijt ook door het opladen. Haal je telefoon daarom meteen van de lader als hij is opgeladen. Zo gaat de batterij langer mee.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vodafone.

Beeld: Unsplash, Sten Ritterfeld

Laatste nieuws