Throwback: Kates glamour-looks bij de BAFTA’s

Zeg je Kate, dan zeg je glam!

Als iemand van glamour-outfits weet, dan is Kate het wel. En hoewel ze bij de meeste ‘basic’ royal-gelegenheden verschijnt in een mantelpakje of nette jurk – dat haar overigens ook geweldig staat – pakt de prinses bij chiquere events maar wat graag uit met de meest glamorous jurken. Zoals bij de BAFTA’s, bijvoorbeeld. 

Glam, glam en nog eens glam

Natuurlijk staan er jaarlijks heel wat glamorous events op de planning van Kate, maar de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA’s) verdienen een speciaal plekje in haar royal agenda. De uitreiking van de Britse filmprijzen is voor de prinses hét moment om zich van haar beste kant te laten zien op de rode loper – die haar overigens niet onbekend is, gezien ze de eerste ontmoeting met hubby prins William vanaf de catwalk beleefde.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Haar BAFTA-debuut maakte de prinses in 2017, toen ze verscheen in een jurk van Alexander McQueen, die voor haar doen buitengewoon gewaagd was door de Bardot-halslijn – blote schouders als prinses, je moet het maar durven… Erbij droeg Kate een paar perzik-kleurige oorhangers in de categorie Big Bling van haarzelf en de Edinburgh Wedding Gift armband, die ze mocht lenen van Queen Liz. Niet verkeerd, op zo’n eerste BAFTA-gala!

NL Beeld / BrunoPress

Een jaar later was Kate hoogzwanger van prins Louis, die smaakvol verpakt zat onder een groene Jenny Packham – iets dat niet bij iedereen in de smaak viel, gezien de genodigden van het evenement een dresscode hadden gekregen die crystal clear was: zwart. Dit kledingvoorschrift kwam voort uit een steunbetuiging aan de #TimesUp beweging die protesteert tegen seksueel geweld in de filmwereld. Dat stelde Kate voor een moeilijk dilemma, gezien zij als lid van de koninklijke familie geen politieke statements mag maken. Haar keuze voor een bescheiden, mosgroene jurk – wel mét zwart fluwelen lint – getuigde van respect naar haar schoonfamilie, zonder té opvallend af te steken naar iedereen die in het zwart gekleed was. Well done, Kate!

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

In 2019 verscheen de prinses opnieuw in Alexander McQueen, en wel in een prachtige goddess-achtige jurk met één blote schouder (en daarmee al de helft minder bloot dan twee jaar eerder). De look leek een knipoog naar haar schoonmoeder Lady Di te zijn, die in 1997 eenzelfde soort jurk én dezelfde oorbellen droeg. Meer dan geslaagd, als je het ons vraagt!

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Never change a winning team, moet Kate gedacht hebben toen ze in 2020 opnieuw in Alexander McQueen de rode loper op liep. En daar konden we het niet oneens mee zijn, want de crèmekleurige jurk met gouden details stond de prinses in één woord prachtig. Voeg daar een aantal glinsterende sieraden aan toe et voilà, je hebt een typische royal glamour-look. Zeker een van onze favorieten!

Aankomende zondag is de 76e (!) editie van de BAFTA’s. Wij zijn natuurlijk vooral benieuwd waar Kate deze keer in zal stralen… To be continued!

Bron: Instagram @royalfashionpolice, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws