Throwback naar Lech: de leukste wintersportkiekjes van de Oranjes

Van 1973 tot 2020: memorabele momenten

Het was zo lang een traditie: sinds de jaren zestig vertrokken de Oranjes ieder jaar in februari naar Lech voor een wintersportvakantie. Jaar in, jaar uit dezelfde plaats, hetzelfde hotel en dezelfde pistes. Vervelen ging het blijkbaar niet, want de Nederlandse royals zagen er tijdens het jaarlijkse fotomoment in het skigebied altijd weer even blij uit. Deze februari zit een fotomoment in Lech er wederom niet in, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. En dat betekent: een throwback naar de leukste fotomomenten van de Oranjes in het winterse Lech! 

Vaste verblijfplaats van de Oranjes is Gasthof Post, een vijfsterrenhotel in het centrum van Lech. Ze hebben er geen eigen chalet, maar gebruiken een vleugel van het hotel waarin appartementen zijn gevestigd, zodat ze optimale privacy hebben. Een redelijk normale kamer kost al snel zo’n 700 euro per nacht, de appartementen zijn aanzienlijk duurder.

1973

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Gotta love Willem-Alexander in dit veel te gele skipak, die hier op 5-jarige leeftijd als een echte professional de pistes af suist.

2005

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Een grote sprong in de tijd naar kleine Amaal, nog geen twee jaar op de wereld, samen met mama Máxima en oma Beatrix – die overduidelijk meer zin hebben in het persmoment dan de little princess herself.

2006

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Kroonprinses Amalia was hier duidelijk helemaal klaar met alle schreeuwende en fotograferende pers… Niet zo gek natuurlijk. Lekker jezelf blijven, Amaal!

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Hier is het de kleine prinses dan toch gelukt om haar liefste lachje te vinden, met dank aan papa Wim-Lex. Snoezig!

2009

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Mooi rood is niet lelijk, moet de koninklijke fam hier gedacht hebben – afgezien van Ariane dan, die modebewust als altijd afsteekt in het blauw.

2014

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Typisch slappe lach-momentje tussen Amalia, Alexia en nichtje Eloise.

2015

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Drie generaties Oranje op de piste.

2016

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

De drie Nederlandse prinsessen spelend in de sneeuw, kroonprinses Amalia als altijd de ‘verbindende factor’.

2017

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

En ook in 2017 werd er geen uitzondering gemaakt op de Oranje Racemonsters. Kijk het vijftal eens glijden!

2018

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Máxima hier vijf jaar geleden – fabulous als altijd – in een paars skipak. Tja, al zou de koningin een vuilniszak aantrekken…

2019

Winterse sferen: Royals in de sneeuw
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Een losse familiefoto inclusief oma Beatrix, prins Constantijn, prinses Laurentien en kids. Oh, en Wim-Lex die zich weer eens van zijn lollige kant laat zien. Ziet er gezellig uit!

2020

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Het laatste jaar dat de Oranjes op wintersport konden, vóór we twee jaar aan huis gekluisterd zaten door de coronacrisis. Een hilarisch moment hier dat we nooit vergeten: prinses Alexia die in de sleeplift haar skistok laat vallen, en door haar reactie (k*t, k*t!) niets anders dan een doodgewone tiener blijkt. Gelukkig schiet nichtje Leonore, die achter haar aan gaat, haar te hulp door de stok op te pakken en mee te nemen naar boven.

Een nieuwe reis naar Lech zit er voorlopig in elk geval niet in voor de Oranjes met de drukke studies van hun dochters. Maar goed: zeg nooit nooit. Wij houden hoop!

 Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws