Zo zag Nicolette van Dam er vroeger uit

De actrice is geen spat veranderd!

Acteren of presenteren: dat was lastig kiezen voor Nicolette van Dam – en dus heeft ze in beide vakken een flinke carrière opgebouwd. We kennen haar van haar rol in Zoop, maar ook van haar presentatieklus voor talentenjacht The Next Boy/Girl Band én haar tomeloze inzet voor verschillende goede doelen. Nicolette is de crush van menig man in Nederland en ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Maar hoe zag deze tv-ster er vroeger eigenlijk uit? 

Leven

Nicolette werd in 1984 geboren in Amsterdam. Na het behalen van haar havo-diploma in Amstelveen koos ze voor de opleiding Marketing en Communicatie, maar zonder succes. Na een tijdje stopte ze met haar studie en besloot ze te doen waar ze écht gelukkig van werd: acteren. Een concrete opleiding in het vakgebied heeft de tv-ster niet gevolgd, maar ze heeft meerdere presentatie-workshops en acteerlessen op haar CV staan.

Verschillende nominaties

In 2004 krijgt Nicolette de rol van Bionda in de bekende serie ZOOP en de drie bioscoopfilms die daaruit voortvloeiden. Voor haar rol in de film Zoop in India werd ze genomineerd voor het Gouden Kalf, in tegenstelling tot haar rol in Zoop in Zuid-Amerika, waarvoor ze genomineerd werd voor slechtste actrice. Toch laat Nicolette zich niet uit het veld slaan, want daarna mag ze ook nog titels als Het Huis Anubis, Totally Spies en Roodkapje op haar naam zetten.

Presenteren

Al snel ontdekt Nicolette dat acteren niet haar enige talent is – ook presenteren gaat haar niet verkeerd af! We zagen haar onder andere als presentatrice in Nederland Vertrekt, Door het Oog van de Naald en The Next Boy/Girl Band. Als kers op de taart verstopte Nicolette zich in een waar panter-pak voor The Masked Singer.

Waar we Nicolette ook zien, ze ziet er altijd – bijna jaloersmakend – goed uit. Maar hoe was dat vroeger eigenlijk? Je ziet het op de volgende pagina!

Laatste nieuws