Uit de oude doos: zo zag Nicolette van Dam er 20 jaar geleden uit

Zoek de verschillen!

Nicolette van Dam werd bekend door haar rol van Bionda in de bekende serie ZOOP, maar daarna waren we – gelukkig! – nog niet van haar af. Door de jaren heen zagen we de actrice en presentatrice in talloze films en tv-programma’s verschijnen. Nicolette komt dankzij haar looks in de droom van menig man in Nederland voor, maar hoe zag deze duizendpoot er vroeger eigenlijk uit?

Leven

Nicolette werd in 1984 geboren in Amsterdam. Na het behalen van haar havo-diploma in Amstelveen koos ze voor de opleiding Marketing en Communicatie, maar zonder succes. Na een tijdje stopte ze met haar studie en besloot ze te doen waar ze écht gelukkig van werd: acteren. Een concrete opleiding in het vakgebied heeft de tv-ster niet gevolgd, maar ze heeft meerdere presentatie-workshops en acteerlessen op haar CV staan.

Verschillende nominaties

In 2004 krijgt Nicolette de rol van Bionda in de bekende serie ZOOP en de drie bioscoopfilms die daaruit voortvloeiden. Voor haar rol in de film Zoop in India werd ze genomineerd voor het Gouden Kalf, in tegenstelling tot haar rol in Zoop in Zuid-Amerika, waarvoor ze genomineerd werd voor slechtste actrice. Toch laat Nicolette zich niet uit het veld slaan, want daarna mag ze ook nog titels als Het Huis Anubis, Totally Spies en Roodkapje op haar naam zetten.

Presenteren

Al snel ontdekt Nicolette dat acteren niet haar enige talent is – ook presenteren gaat haar niet verkeerd af! We zagen haar onder andere als presentatrice in Nederland Vertrekt, Door het Oog van de Naald en The Next Boy/Girl Band. Als kers op de taart verstopte Nicolette zich in een waar panter-pak voor The Masked Singer.

Kiekjes uit de oude doos

Als we denken aan jeugdsentiment, dan denken we meteen aan Zoop. De serie die zich afspeelde in de dierentuin was een grote hit in onze jeugd, en daar kijken we nog steeds met veel plezier naar terug. En wij blijken niet de enige te zijn met mooie herinneringen aan die tijd. Ook Nicolette van Dam en Jon Karthaus, oftewel Bionda en Moes, zijn nog altijd dol op elkaar. De twee speelden jarenlang samen in de serie, en ook in de films Zoop in AfrikaZoop in India en Zoop in Zuid-Amerika. Eerder dit jaar troffen ze elkaar op de red carpet van Jons eigen film Fijn Weekend, die in januari première ging.

Ter ere van dat speciale moment deelde Nicolette een paar leuke kiekjes op haar Instagram-account, inclusief één uit de oude doos.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Op de eerste foto zien we Nicolette en Jon zoals we de tv-sterren nu kennen, maar als we we verder swipen zien we een kiekje waarop de twee toch echt een stuk jonger zijn. Eerlijk is eerlijk, Nicolette is geen spat veranderd. Jon daarentegen herkennen veel volgers niet meer terug.  “Ga weg, is dat Moes! Nooit weer herkend” en “Wie is er nog meer verbaasd dat dit dezelfde man is?”, klinkt het in de reacties.

Nicolette draait haar hand er niet voor om om ons zo nu en dan te voorzien van een fotootje uit haar jongere jaren. Oké, de actrice is pas 38, dus jong is ze nog steeds, maar uit een kiekje dat ze op haar Insta plaatst blijkt dat Nicolette zo’n twintig jaar geleden minstens zo knap was als nu.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Niet veel veranderd

“Happy birthday knappe Mike. Kus Bionda”, schrijft Nicolette onder de foto – met een knipoog naar haar rol in ZOOP. Het is een echte Zero’s foto, inclusief grote, gouden oorbellen én paarse oogschaduw. Met een ietwat andere look maar nog steeds dezelfde uitstraling blijft Nicolette anno 2023 volgens ons een prachtige vrouw!

Bron: Wikipedia, Instagram @nicolettevandam1 | Beeld: NL Beeld / BrunoPress, Instagram @nicolettevandam1

Laatste nieuws