Glamour met een knipoog

Einde oefening: Felipes rebelse neefje vertrekt naar Abu Dhabi

Van drank en drugs naar een baan in ballingschap: daa-haag Froilán!

De geruchten gingen al langer, maar deze week bevestigden verschillende Spaanse bronnen het nieuws: Felipes jongere neefje, Felipe Juan Froilán de Marichalar y Borbón, is inderdaad vertrokken naar de Emiraten.

Enfant terrible

Hij was betrokken bij vechtpartijen, gebruikte racistische krachttermen als hij zijn koninklijke zin niet kreeg, werd van meerdere scholen getrapt, en schoot zichzelf (letterlijk) in z'n voet. Het cv van Felipe de Marichalar is op z'n minst bijzonder te noemen, maar dan niet op een positieve manier.

Begin dit jaar begonnen er na het zoveelste akkefietje volop geruchten rond te gaan: het hof zou helemaal klaar zijn met hun persoonlijke enfant terrible, en zinnen op een enkeltje Abu Dhabi voor de jonge royal.

Gezellig bij opa

Het Spaanse blad Hola weet die geruchten nu te bevestigen. Eind vorige week werd Froilán, zoals hij meestal genoemd wordt, gespot op het vliegveld in Madrid met slechts een rugzak en een knappe Spaanse dame aan zijn zijde, van wie hij met een innige knuffel afscheid nam alvorens in zijn uppie richting de gate te verdwijnen.

Overigens zal de Don in de Verenigde Arabische Emiraten niet eenzaam zijn. Z'n (eveneens door het hof vermaledijde) opa, voormalig koning Juan Carlos, zit daar namelijk ook al jaren met z'n voeten in het strand – pardon, in ballingschap, bedoelen we natuurlijk. Hola meldt verder dat de schandaalneef van de Spaanse koning in Abu Dhabi aan de slag zal gaan bij het oliebedrijf ATC.

Kerfstok

Overigens weet Spaanse nieuwssite El Confidencial te vertellen dat Froilán aan de vooravond van zijn vertrek richting Abu Dhabi nog tot in de late uurtjes aan het feesten was. Begin vorige week zou de Spanjaard daarnaast onder de aanwezigen zijn geweest bij een inval van de politie in een club waar een bijzonder wilde afterparty gaande was. Drank, drugs, en een royal die het toch al niet zo nauw neemt met z'n reputatie: de Spaanse roddelbladen smulden ervan.

Voorlopig is het echter gedaan met de party hard-mentaliteit van Froilán de Marichalar, die in Abu Dhabi toch echt aan de bak zal moeten bij z'n nieuwe baantje. Nu nog zien hoe lang hij het aldaar volhoudt...

Bron: Hola, El Confidencial | Beeld: NL Beeld / BrunoPress