Oeh la la: Amalia uitgeroepen tot meest begeerde royal single

De prinses blijkt internationaal op alle vlakken in de smaak te vallen...

Dat Amalia met haar blonde lokken en lieve uitstraling een prachtige prinses is, wisten we al wel. Maar dat ze ook internationaal gezien op alle vlakken in de smaak valt, is toch echt iets nieuws. Onze eigen Nederlandse kroonprinses is namelijk uitgeroepen tot meest begeerde royal vrijgezel. 

Frans magazine

Elk jaar rond Valentijnsdag maakt het Franse blad Point de Vue een lijst bekend met daarop dé royal, aristo en celebrity-vrijgezellen van boven de achttien jaar. De term ‘vrijgezel’ wordt trouwens erg ruim genomen, gezien sommige personen op de lijst wel degelijk een lover hebben. Het woord ‘ongetrouwd’ is een beter woord dat de liefdesstatus van deze beroemdheden omschrijft.

Vijf sterren

De personen op de lijst worden gerankt op drie categorieën: prestige, rijkdom en roem. En onze Amaal? Die scoort in elke categorie keurig vijf sterren, waarmee ze nummer één van de lijst bemachtigt en daarmee prinses Elisabeth van België en prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen achter zich laat. Die twee scoren beiden een ster minder voor rijkdom – ach, arme meiden.

Voor de mannen is er in het blad geen uitzondering gemaakt. Op deze lijst van meest begeerde ‘vrijgezellen’ voert Moulay Hassan, de kroonprins van Marokko, de lijst aan – op de hielen gevolgd door prins Joseph Wenzel van Liechtenstein en prins Gabriel van België.

Amalia’s liefdesleven

Getrouwd is Amalia hoe dan ook niet, maar verder weten we maar bar weinig over de liefdesstatus van de Nederlandse kroonprinses. Vorig jaar ging het rond deze tijd over niets anders dan de vermoedens dat de Duitse miljonairszoon Isebrand Kaldewei het liefje van Amalia zou zijn (hoewel we dat altijd met een korreltje zout hebben genomen), maar inmiddels lijkt het aardig stilletjes in het liefdesleven van de 19-jarige prinses.

Deze nieuwe titel is best een eer voor Amaal natuurlijk, maar of papa Wim-Lex hier net zo blij mee is, vragen wij ons af. Eén ding is zeker: de koning heeft er een taak bij. De komende tijd zal hij het maar druk hebben met het beschermen van zijn ‘felbegeerde’ dochter.

Bron: All Things Amalia, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws