‘Meghan zette me wereldwijd voor schut’, claimt halfzus tegenover rechtbank

De Duchess wordt het vuur aan de schenen gelegd.

De rechtszaak tussen de hertogin van Sussex en haar halfzus, Samantha Markle, begint langzaamaan op gang te komen. Vorige week werd al bekend dat de Sussexes toch echt getuigenverklaringen zullen moeten afleggen. Nu heeft Samantha voor het eerst haar zegje gedaan voor de rechter.

Laster

De zaak van Samantha Markle draait om het Oprah-interview van de Sussexes uit 2021, en claimt dat Meghan ‘aantoonbaar onware en valse uitspraken’ deed voor een ‘wereldwijd publiek’.

Gisteren verschenen Samantha en haar advocaat in een digitale hoorzitting tegenover Meghans advocaat. De Duchess zelf was echter niet van de partij. Volgens Samantha’s advocaat probeert Meghan haar zus ‘neer te halen’ om te verbloemen dat de hertogin ‘betrapt was op leugens’ over haar kindertijd.

‘Rags to riches’

Meneer Ticktin, Samantha’s advocaat, stelde: “Ze loog over haar educatie – dat ze allerlei beurzen ontving. Haar vader betaalde voor haar school for goodness sakes, en op die leugen is ze betrapt.”

“Ze wijst haar familie af om te verbergen dat zij dit verhaal verzonnen heeft dat ze het van rags to riches heeft geschopt, wat nonsens is. Ze besefte zich waarschijnlijk niet eens wat voor leed dit haar zus zou aandoen”, vervolgde de advocaat. Zo zou Samantha Markle de rancune van de fans van haar halfzus duidelijk gevoeld hebben. Naast de ‘honderden bedreigingen’ die ze naar eigen zeggen ontvangen heeft, claimt de halfzus dat zij onder andere gestalkt werd in de nasleep van Meghans publiciteit.

Weerwoord

Meghans advocaat, Michael Kump, gaat hier echter hard tegenin. Hij stelt dat Samantha’s claims simpelweg geen rechtszaak waard zijn. “De aanklager heeft problemen met hoe Meghan haar eigen jeugd ervaren heeft, maar dat is geen materie voor een rechtszaal”, aldus de heer Kump. Nu zijn interpretaties en ervaringen natuurlijk één ding, maar dit opvoeren ter verdediging van harde, controleerbare uitspraken, is weer iets heel anders.

De advocaat stelde bovendien dat een goed deel van Meghans uitspraken waar Samantha over viel afkomstig waren uit het boek Finding Freedom. Deze is immers niet door de Duchess geschreven of gepubliceerd. Maar goed, dat de Sussexes niets te maken zouden hebben gehad met dit literaire hoogstandje? Dat hebben we eerder gehoord. Later gaven zij toch schoorvoetend toe dat een goede vriendin van de hertogin rechtstreeks met de auteurs had gecommuniceerd, waarmee Meghan wel degelijk een rol in de totstandkoming had gehad. Als dat maar goed gaat in die rechtszaak…

Bron: Sky News Australia, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws