Zo help je je ouders om langer thuis te wonen


Met een traplift gaan ze weer veilig de trap op en af
.


Nu je ouders een dagje ouder zijn, merk je dat het fysiek allemaal wat minder gaat. Misschien doen ze steeds vaker een beroep op je voor (zware) boodschappen of maak je je zorgen als je ziet hoe ze de trap naar boven opkomen. Verhuizen naar een gelijkvloerse woning doen ze liever niet. Gelukkig is thuis blijven wonen óók een optie.

Thuis blijven wonen

Een verminderde mobiliteit ontstaat vaak geleidelijk. Ouder worden betekent over het algemeen een vermindering van spierkracht, een afname van botmassa en stroever wordende gewrichten. Het is niet gek dus dat de trap op een gegeven moment een flink obstakel wordt. Met een traplift kunnen je ouders toch thuis blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. En jij kunt ze daarbij helpen.

De eerste stap is om een vrijblijvend thuisadvies aan te vragen. Een trapliftadviseur meet de trap tot op de millimeter nauwkeurig in en vertelt over de mogelijkheden. Met een 3D-app toont de adviseur vervolgens hoe de traplift eruit komt te zien op de trap.

Maatwerk

Een traplift is altijd maatwerk. Dat wil zeggen dat de traplift voor jouw ouders helemaal op maat gemaakt wordt voor hun trap en wensen. Een trapliftmodel zoals de Otolift Modul-Air Smart is vrijwel altijd de meest ideale oplossing. De traplift voldoet aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Door het Smart Dashboard heb je altijd inzage in de status van de traplift. En de slimme technologie helpt om problemen te voorkomen. Deze traplift kan door zijn modulaire karakter al binnen 48 uur geleverd worden.

Een koninklijk tintje

Natuurlijk vind je ook de kwaliteit van de traplift belangrijk. Net als 24/7 service, voor als er toch een keer iets met de traplift is. Als je voor de Modul-Air Smart kiest, dan kies je meteen voor een leverancier die dat allemaal standaard biedt. Extra fijn: Koninklijke Otolift Trapliften ontving in 2016 het Predicaat Koninklijk. Hiermee uit Willem-Alexander zijn respect, waardering en vertrouwen in het bedrijf. En zeg nu zelf: dat verdienen jouw ouders toch?

Dit artikel is in samenwerking met Otolift tot stand gekomen. 

Bron & beeld: Otolift

Laatste nieuws