Kate kiest voor gedurfde, gerecycelde look bij de BAFTA’s

Deze jurk komt ons wel heel bekend voor!

Hoewel Kate het ene na het andere royal evenement afwerkt, blijven er maar weinig momenten over waarop de prinses zich écht waant in glamour sferen. Eén van die zeldzame momenten is de uitreiking van de BAFTA’s, waarvan de 76e (!) editie gisteravond plaatsvond. En alle ogen waren gericht op de la Middleton…

Glam, glam en nog eens glam

Natuurlijk staan er jaarlijks heel wat events op de planning van Kate, maar de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA’s) verdienen een speciaal plekje in haar royal agenda. De uitreiking van de Britse filmprijzen is voor de prinses hét moment om zich van haar beste kant te laten zien op de rode loper – die haar overigens niet onbekend is, gezien ze de eerste ontmoeting met hubby prins William vanaf de catwalk beleefde.

Het is nu de vijfde keer dat Kate met manlief William bij de BAFTA’s verschijnt, en als we kijken naar haar looks van de afgelopen edities, lag de lat voor dit jaar erg hoog. Maar Kate zou Kate niet zijn als ze ons niet opnieuw zou verrassen, en dus verscheen ze gisteren all glam op de rode loper.

Tweede kans

Maar wacht eens, deze jurk komt ons wel héél bekend voor. Niet zo gek, want Kate droeg de Griekse ‘godess‘ Alexander McQueen-jurk al eens eerder bij de BAFTA’s, in 2019. Never change a winning team, moet de prinses gedacht hebben. En dat zijn wij volledig met haar eens, want waar we toen al vol lof over deze look spraken, zijn we nu des te heuglijker om de jurk nog een keer te zien. Bovendien heeft de prinses de Alexander McQueen deze keer in een ander jasje gestoken, door haar armen te hullen in fluwelen handschoenen, en de look af te maken met gouden Aquazura-pumps, een zwarte Jimmy Choo-clutch én oorbellen van de Zara – die vermoedelijk de komende dagen de winkels uit zullen vliegen.

Duurzame prinses

Lekker duurzaam bezig Kate – een gerecyclede jurk én oorbellen van een merk waar ook niet-royals niet te diep in de buidel voor hoeven te tasten. Die Jimmy Choo-clutch van vijftienhonderd piek zien we voor deze keer door de vingers. Hoe dan ook, zo te zien zet Kate de stijgende lijn van BAFTA-looks lekker door. Wij kunnen nu al niet wachten tot volgend jaar!

Bron: Hello! Magazine, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld / BrunoPress, Instagram @princeandprincessofwales

Laatste nieuws