Ontroerende tribute Queen Elizabeth tijdens BAFTA’s

Zien we prins William nou een traantje wegpinken?

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de BAFTA’s, waar een hoop sterren in de prijzen vielen. Tussen de glamourjurken en red carpet momenten – van onder andere de prins en prinses van Wales – werd er ook stilgestaan bij het verlies van wijlen Queen Elizabeth.

 

BAFTA’s

De British Academy of Film and Television Arts (BAFTA’s) zijn altijd het moment dat menig celeb van het moment zichzelf in een mooi pak of designerjurk hijst en zich een ware royal op de rode loper voelt. Aan royals waren er overigens ook geen gebrek: natuurlijk waren prins William en prinses Kate van de partij. William in een chic pak, Kate all glam in een jurk van Alexander McQueen met gouden Aquazura-pumps. De jurk heeft ze al eerder gedragen, in 2019, maar anno 2023 combineert ze het classy met zwarte fluwelen handschoenen en een Jimmy Choo-clutch.

Kate Middleton and Prince William Attend BAFTA Awards
Royals op de red carpet, we houden er van! Bron: NL Beeld / Brunopress

‘Leidende ster van ons land’

Het was een avond vol glamour en awards, maar was er ook een ontroerend moment toen Dame Hellen Mirren een speciaal eerbetoon bracht aan de overleden Queen. Terwijl een speciale video op het scherm wordt afgespeeld, zegt de actrice: “Cinema op zijn best doet wat Hare Majesteit moeiteloos deed: ons samenbrengen en ons verenigen door een verhaal. Majesteit, u was de leidende ster van ons land.”

De actrice, die een Oscar en BAFTA won voor haar vertolking van de koningin in het biografische drama The Queen uit 2006, sprak hiermee het publiek toe – waar ook prins William en prinses Kate bij zaten. In een snel videofragment lijkt het erop dat de prins zichtbaar aangeslagen was tijdens het eerbetoon. Oordeel HIER zelf maar!

ere-Bafta

Queen Elizabeth had gedurende vijftig jaar een nauwe band met de Academie en doneerde en steunde hen door middel van initiatieven. Zo schonken de koningin en de hertog van Edinburgh in 1972 de winst van de documentaire Royal Family aan de Society of Film and Television Arts (SFTA), die later de British Academy of Film and Television Arts werdTijdens haar leven was de koningin beschermheer van de Royal Academy of Dramatic Arts, de Royal Variety Charity en het Cinema and Television Benevolent Fund.

In april 2013 ontving de koningin een ere-BAFTA onderscheiding van Sir Kenneth Branagh in Windsor Castle voor haar “onvermoeibare steun” voor de industrie.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws