Mike en Zara Tindall vertellen over sportcarrière kids

Is hun koninklijke kroost net zo sportief als papa en mama?

Mike en Zara Tindall vonden elkaar niet alleen in de liefde, maar ook in hun passie voor sport. En met hun voorliefde voor paardrijden, rugby en alles wat met beweging te maken heeft, kan het haast niet anders dat hun koninklijke kroost dat ook meekrijgt in de opvoeding. 

Sportievelingen

Met hun ongekende sportprestaties als ruiter en rugbyspeler, zijn Zara en Mike ongetwijfeld de sportiefste royals van het Verenigd Koninkrijk. Oké, wellicht een gedeelde eerste plaats met de superfitte prinses Kate, want zij kan er ook wat van.

Anne en Mark Phillips maakten beiden furore als doorgewinterde ruiters, en bij dochter Zara werd de liefde voor de ruitersport er dan ook met de paplepel ingegoten. In 2012 maakte het kroost van prinses Anne zelfs haar intrede bij de Olympische Spelen, waarna ze met een zilveren medaille op zak huiswaarts ging. Manlief Mike ontdekte zijn passie op het rugbyveld, en won op professioneel niveau het ene na het andere toernooi.

Met de paplepel

Dat de voorliefde voor sport generatie op generatie wordt doorgegeven in de familie, is dus wel duidelijk. Maar hoe zit het eigenlijk met de drie kids van Mike en Zara, Mia, Lucas en Lena? In een interview met Hello! Magazine doet het sportieve koppel daar een boekje over open, en het blijkt dat ook de koninklijke appel niet ver van de boom valt. Mike liet weten dat zowel Mia als Lena op zondag bij de plaatselijke rugbyclub te vinden zijn, maar dat hij en Zara niet te veel druk op de kids willen leggen. “Ze zijn pas negen en vier, dus we moeten ze wat tijd geven voordat de druk toeneemt”, legt hij uit. Bovendien houden de kids volgens Zara en Mike van alle sporten en niet per se van rugby specifiek, dus de kans dat hun koninklijke kroost straks op het voetbalveld of in de turnzaal staat in plaats van op het rugbyveld, zit er dik in. Tja, je kunt niet verwachten dat je kids álles van je overnemen…

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws