Zó zag Carice van Houten er vroeger uit

Herken jij haar op deze foto's?

Het is de actrice waarop we misschien wel het meest trots zijn in Nederland: Carice van Houten. De knappe brunette heeft inmiddels een flinke internationale carrière opgebouwd, waardoor we haar zien in de meest succesvolle films en series. Maar hoe zag Carice er vroeger eigenlijk uit?

Kunstzinnig

Als dochter van schrijver, musicoloog en filmhistoricus Theodore van Houten groeide Carice samen met haar zusje Jelka op met kunst en cultuur. Het was dan ook geen verrassing dat ze als klein meisje een carrière ambieerde in die sector. Ze wist het zeker: ze zou óf schrijfster, óf actrice worden. En die laatste droom is uitgekomen.

Carrière

Tijdens de middelbare schoolperiode stond Carice al meerdere keren op het toneel, en toen ze startte met de Kleinkunstacademie in Amsterdam ging het snel. In het derde jaar van haar opleiding werd ze opgemerkt door Martin Koolhoven. De bekende regisseur bood haar een auditie voor de telefilm Suzy Q, waarvoor ze uiteindelijk de hoofdrol kreeg. Koolhoven noemde de brunette toen al een “zuiver talent dat heel puur speelt” – terwijl Carice zelf zei “maar wat te doen”.

En wat begon als een onschuldige rol in een Nederlandse film, werd een flitsende internationale carrière. Carice speelde niet alleen in Nederlandse producties als Alles is LiefdeZwartboek en Minoes, maar mag zich ook trotse actrice noemen van internationale titels als Game of Thrones. Inmiddels houdt Carice zich overigens ook met andere dingen bezig: onlangs maakte ze bekend samen met haar beste vriendin Halina Reijn een podcast te starten.

Liefdesleven

Ook het liefdesleven van de actrice heeft niet stilgestaan. Carice was vanaf 2006 drie jaar samen met de Duitse acteur Sebastian Koch, en van 2013 tot 2015 deelde ze haar liefde met Kees van Nieuwkerk (inderdaad, de zoon van). Tijdens de opnames van Brimstone werd alles anders: toen werd Carice verliefd op medespeler Guy Pierce. Met hem kreeg ze in 2016 een zoontje.

Hoewel de actrice inmiddels 46 jaar oud is, vinden wij dat maar moeilijk te geloven. Carice ziet er – zeker voor haar leeftijd – stunning uit. Maar hoe was dat vroeger eigenlijk? Je ziet het op de volgende pagina.

Laatste nieuws