Meghan en Harry ontsloegen nanny na ‘incident’ in de nacht

Ook oppas nummer twee werd na een paar weken ontslagen.

Harry en Meghan waren in eerste instantie niet van plan om een oppas te nemen voor hun kinderen, maar besloten dat na de geboorte van Archie toch wel te doen. Lang is deze oppas niet in dienst geweest, want na een incident midden in de nacht werd de nanny ontslagen…

Eerste oppas

Kort na de geboorte van zoontje Archie besloten Meghan en Harry om toch een oppas aan te nemen. Meghans moeder, Doria, was immers terug verhuisd naar de Verenigde Staten, dus voor haar zat oppassen er niet meer in.

Slechts twee dagen nadat de eerste nanny in dienst was, werd ze alweer ontslagen. Volgens royalty kenners Omid Scobie en Carolyn Durand, hebben Meghan en Harry namelijk geen goede ervaring met de eerste oppas gehad. Dat vertellen de experts in hun boek Finding Freedom. “Ze besloten een nachtverpleegkundige in te huren om een ​​slaapschema op te stellen en een extra paar helpende handen te zijn”, schrijven de auteurs in hun boek. “Maar hun tijd met het de nanny was kort. Meghan en Harry werden gedwongen om de verpleegster midden in haar tweede nacht te laten gaan omdat ze onprofessioneel en onverantwoordelijk was.”

Incident

Wat het incident precies inhield, vertellen de auteurs niet. Maar na deze slechte ervaring hadden Meghan en Harry moeite om nog een nieuwe oppas te vertrouwen. Ze namen wel weer iemand aan, maar gingen iedere nacht alsnog uit bed om bij Archie te kijken. “Geen van beiden vond het prettig om de hele nacht door te slapen zonder regelmatig bij Archie te gaan kijken.”

Oppas nummer twee werd hierom na een paar weken ook weer ontslagen. Daarna werd er wel opnieuw iemand aangenomen als nanny, maar dan voor overdag. Dit werd uiteindelijk wel een succes, ook omdat deze oppas niet bij het gezin in huis woonde. “Harry en Meghan waren het erover eens dat ze niet wilden dat hun huis vol personeel zat. Harry had die situatie bij William thuis gezien en wilde niet hetzelfde voor zijn gezin”, schrijven de royalty kenners.

Heldenrol

“Hij en Meghan vonden het een goed idee dat als ze ’s avonds naar bed gingen, ze met z’n drieën in huis waren. Gezellig en privé.” Dit nieuwe plan verliep goed en Meghan was erg te spreken over oppas nummer drie, Lorren Khumalo. Meghan heeft het zelf over haar gehad in hun eigen Netflix-show. Dat Lorren belangrijk is geweest als oppas voor Archie, bleek ook uit de podcast van Meghan, Archetypes. Hierin vertelde ze namelijk dat Lorren een heldenrol heeft gespeeld toen de babykamer van Archie in brand stond.

“De tranen stroomden over Laurens wangen. Ze had Archie in zijn bedje moeten leggen, maar dacht: ‘Weet je wat, ik haal eerst iets te eten beneden.’ Ze kwam uit Zimbabwe en droeg Archie vaak in een doek op haar rug, haar instinct vertelde haar dat ze hem mee moest nemen terwijl ze beneden een snack ging halen. In de tijd dat ze naar beneden ging, vatte de kinderkamer vlam. Er was geen brandmelder. Iemand rook een brandlucht in de gang en ging naar binnen, de brand werd geblust. Archie zou daar hebben liggen slapen”, zo vertelde Meghan vorig jaar in haar podcast.

Bron: Mirror UK | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws