Douwe Bob over vaderschap: ‘Ik hoop een geduldige vader te zijn’

'De eerste keer dat ik wakker werd met een kater en hem rond zes uur hoorde huilen, realiseerde ik me: dit ga ik niet meer doen'

Als er iemand vol in de luiers en fopspenen zit, dan is dat Douwe Bob op dit moment wel wel. In een half jaar tijd werd hij vader van drie kinderen bij drie verschillende vrouwen. In de nieuwste Grazia vertelt Douwe Bob openhartig over het kersverse vaderschap.

Papa worden

Vier jaar geleden vertelde Douwe Bob dat hij graag vader wilde worden. Dat is inmiddels gelukt, kunnen we wel stellen. Hoe bevalt het vaderschap de zanger? “Het is het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt. Er is een luikje in mijn hart opengegaan waarvan ik niet wist dat het bestond”, vertelt hij in de nieuwste Grazia. “Al vanaf mijn zesde wist ik dat ik ooit papa wilde worden. Toen ik mijn zoon Elias voor het eerst vasthield, voelde ik zo’n ontlading dat ik wel even heb gehuild. Binnen één seconde veranderde mijn levensdoel. Dat was in het begin wennen en een bittere pil”, blikt hij terug.

“Alles was altijd gericht op mijn carrière. Ik wilde zo veel mogelijk spelen, geld verdienen en mijn naam zo groot mogelijk en overal in neonletters zien. Nu is het belangrijkste de gezondheid van mijn kinderen. Soms check ik Elias zijn ademhaling voor de zekerheid. De eerste keer dat ik wakker werd met een kater en hem rond zes uur hoorde huilen, realiseerde ik me: dit ga ik niet meer doen. Ik merk dat ik op een kantelpunt zit waarbij ik niet meer dat losgeslagen jochie ben. Ik ben dertig en vader. Het is tragisch als ik me daar niet naar zou gedragen. Sinds ik een stabieler leven heb, zit ik ook lekkerder in mijn vel.”

Geduldige vader

Wat voor vader Douwe wil zijn? “Ik wil vooral per kind kijken wat hij of zij nodig heeft en hoop een geduldige vader te zijn”, stelt hij. “Dat laatste gaat beter dan verwacht. Mijn moeder is heel geduldig en heeft mij vrij gelaten, dat wil ik meenemen. Maar ik geloof wel in autoriteit, ik wil geen vrienden zijn met mijn zoon of dochters. Ik kijk er vooral naar uit om ze te zien opgroeien en zo veel mogelijk samen te doen.” De kersverse vader is in elk geval ontzettend trots op elke stap van zijn kinderen. “Vanochtend voelde ik het eerste tandje van mijn zoon, dat was zo schattig! Hij lijkt als twee druppels water op mij. Hij is nu al heel sociaal, vindt veel leuk en heeft ook felblauwe ogen. Van dat observeren kan ik enorm genieten.”

Grapjes over vaderschap

Er zijn de afgelopen maanden ook de nodige grapjes gemaakt over zijn vaderschap. “Ja, daar heb ik hardop om moeten lachen”, zegt de zanger daarover. “Eén van mijn weinige kwaliteiten is mijn zelfspot. Ik heb er misschien zelf wel de meeste grapjes over gemaakt. Laatst zag ik een Facebook-post waarin stond dat ouders na 2023 dertigduizend euro per kind krijgen. Ik postte eronder: ‘Here we go!’” Maar Douwe kan niet altijd lachen om wat er gezegd wordt. “Ik vond het wel superheavy om te lezen dat mensen mijn kinderen dood wensten. Uiteindelijk gaat het wel over mensenlevens. Mij mag je de hele dag in de maling nemen, ik heb het zelf gedaan. Maar mijn kids hebben hier niet voor gekozen. Ik hoop dat dat gerespecteerd wordt als ze later op school zitten.”

In de nieuwste Grazia vertelt Douwe Bob meer over zijn relatie met Anouk, de verloving en zijn nieuwe boottour en toekomstplannen. Vanaf woensdag 1 maart in de winkel! 

Tekst: Rosa Lee Szarzynsk | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws