Column Ella: ‘Wijzen de neuzen van Harry en Meghan nog wel dezelfde kant op?’

'Als het over gekrenkte ego’s gaat, dan kan Harry daar naar eigen zeggen nóg best vierhonderd pagina’s over volkrijgen'

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken. Deze maand: het imago van Meghan en Harry.

“Geen leuker vermaak dan leedvermaak. Ik had nog nooit van de uitdrukking ‘gecremeerde kroket’ gehoord voor Rachel Hazes het nodig vond een rechterlijk verbod op dit koosnaampje te eisen. En nu kan ik nooit meer aan iets anders denken als ik mevrouw Hazes zie. Precies wat ze wilde voorkomen. Zoals ik ook onmiddellijk aan dieetpillen denk als Samantha Steenwijk in beeld komt, terwijl ze naar eigen zeggen 22 kilo afviel dankzij louter ‘paardrijden en kleinere porties eten’. Ook dit werd een rechtszaak, alsof justitie haar tijd niet beter kan besteden dan aan gekrenkte ego’s.”

“Als het over gekrenkte ego’s gaat, dan kan Harry daar naar eigen zeggen nóg best vierhonderd pagina’s over volkrijgen. Ik twijfel er geen seconde aan, al maak ik me wel zorgen over zijn verdienmodel. Het boek is weliswaar goed verkocht, maar niet volgens verwachting ontvangen. Waar Harry zichzelf in de rol van slachtoffer / woke wraker had gecast in de veronderstelling dat dit begrip en bewondering zou opleveren, kreeg hij vooral te horen dat hij eens wat minder moest mekkeren, met al zijn privileges. Wederom het bewijs dat je soms misschien beter even je mond kunt houden. Harry’s vrouw Meghan weet dat.”

“In de mediagekte rond het boek ‘Reserve’ was ze volledig onzichtbaar. Wat tegennatuurlijk is voor Narcista van Sussex, die normaal gesproken met een stalen lach aan haar man vastgeplakt zit, hem voortduwt, bemoedigend toeknikt en botweg zijn hand op haar schoot legt als hij naar haar mening niet aanhankelijk genoeg is in het openbaar. Niets van dit alles, Meg was muisstil te Montecito (hun woonplaats, red.), in de wetenschap dat het een shitstorm zou worden. De Netflix-docu, daarin was ze de leading lady, met Harry als welwillend behang. Ze voelde blijkbaar niet de behoefte de rollen om te draaien voor ‘Reserve’. Ik snap dat wel. Meghan is een intelligente vrouw die altijd goed voor zichzelf heeft gezorgd. Waar Harry niet verder komt dan ‘ik ga nóg een boek schrijven’, denkt zij aan de lange ’termijn.”

“In het Verenigd Koninkrijk wordt de roep steeds luider om hun titels af te pakken. Zelfs in Amerika, waar ze populairder zijn, wordt Harry verweten alleen maar geld te willen verdienen over de rug van zijn familie. Valt het beeld van een verwende, lichtgeraakte prins niet bij te stellen, dan wil de Markle Sparkle daar geen hinder van ondervinden, ongeacht of ze bij hem blijft of niet. Iemand had het even tegen Harry moeten zeggen, voor hij alle bruggen met zijn familie verbrandde en triomfantelijk zijn grieven met de wereld deelde. Als er van dit setje al iemand als held uit de strijd komt, zal dat Meghan zijn. Het beeld van Harry als verongelijkte puber gaat niet meer weg en met elk verhaal en elke eis om excuses graaft hij zich dieper in. Be careful what you wish for, Harold.”

Tekst: Ella Vermeulen | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws