Kate’s hechte vriendschap met kroonprinses Mary

Het is dikke mik tussen de toekomstige koninginnen.

De verschillende Europese royals komen elkaar geregeld tegen op grote evenementen, zoals bruiloften en staatsbegrafenissen. Het is dan ook niet gek dat hieruit royal vriendschappen ontstaan. Zo klikten Prinses Kate en haar Deense royal bestie kroonprinses Mary vanaf moment één.

Warme banden

Queen Elizabeth en koningin Margrethe van Denemarken – achternichten van elkaar – hebben het altijd goed kunnen vinden. En hetzelfde geldt voor hun opvolgers, future queens Kate en Mary, die in elkaars bijzijn altijd een grote glimlach op hun gezicht hebben en heel wat met elkaar aflachen. Wat koninklijke stijl betreft zitten de toekomstige koninginnen van Denemarken en van het Verenigd Koninkrijk ook helemaal op één lijn. Regelmatig duiken ze in dezelfde designers of zelfs kledingstukken op.

Vorig jaar reisde Kate in haar eentje af naar Kopenhagen. Prinses Kate werd eindelijk herenigd met kroonprinses Mary van Denemarken, naar verluidt een van haar beste vriendinnen onder de Europese royals. Op de foto’s ging het er in ieder geval gezellig aan toe.

Eerste ontmoeting

De koninklijke dames ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens het bezoek van de toenmalige hertog en hertogin van Cambridge aan Denemarken in 2011.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Het was meteen raak tussen de royal ladies want naast dat ze dezelfde kledingstijl hebben en allebei moeders zijn, hebben de dames ook dezelfde interesses. Kroonprises Mary richtte in 2007 haar eigen stichting op om het leven van kwetsbare vrouwen en kinderen te verbeteren. Ook Kate heeft een eigen stichting en zet zich volop in voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Wij hopen dat we de royal besties snel weer ergens samen spotten!

Bron: Hello! Magazine, Archief Beau Monde | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws