Binnenkijken bij ‘Echte Gooische Moeder’ Bo Wilkes

'Men denkt aan chic en kak, maar het is hier heel erg leuk'

In 2008 maakte we voor het eerst kennis met Bo Wilkes in de serie Echte Gooische Meisjes. Tegenwoordig schittert zij in de serie Echte Gooische Moeders. Beau Monde zocht Bo op in haar prachtige Larense villa en de kans om binnen te kijken in een Echte Gooische Villa laten wij zeker niet aan ons voorbijgaan.

Larense villa

Samen met haar grote liefde Paul en hun drie kinderen Boyd, Julie en Loulou woont Bo in een prachtige villa dicht bij haar ouders. “We wonen hier nu anderhalf jaar, daarvoor hadden we een huis vijfhonderd meter verderop. Omdat ik in deze straat ben opgegroeid, kende ik deze villa en de vorige bewoners goed. Ik vond het altijd een heerlijk leefhuis. Toen het op ons pad kwam en het financieel haalbaar bleek te zijn, sprong ik een gat in de lucht. Eén stap over de drempel tijdens de eerste bezichtiging en ik waande me thuis. Het onderkomen voelt heel relaxed aan.” Van alle ruimtes uit de Larense villa, is de keuken toch wel Bo’s favoriete plek. “Ik vind het belangrijk om met het hele gezin te eten en naar elkaar te luisteren. Geen telefoon!”

Klassiek met een twist

Bo heeft het familiehuis zelf ingericht en de Gooische moeder heeft een voorkeur voor klassiek, maar wel met een twist. Zo zien we sierkussens met kunstzinnige printjes, vazen met luipaardvlekken, fauteuils in zebraprint en in de keuken een gigantische plafondlamp met takken, schelpen en rozen, gemaakt door kunstenaar Martin Paternotte. “Ik vind modern heel cool, maar ik merk dat ik steeds weer bij klassiek uitkom. Dat is gewoon knusser en gezelliger”, vertelt Bo.

Georganiseerde chaos

Bo omschrijft haar huishouden als een georganiseerde chaos. “Mijn uiterlijk en de manier waarop ik dingen regel, doen anders vermoeden, maar ik ben een chaotisch persoon. Ik oog rustig en kalm, laat me absoluut niet gek maken, maar ondertussen denk ik: whoaaa. Ik ruim de afwasmachine uit en terwijl ik dat doe, moet ik iets in de ijskast zetten. Als ik daar sta, bedenk ik dat de ijskast al lang niet is uitgesopt en begin daaraan. Ondertussen staan de boodschappen half uitgepakt op de grond en liggen de vieze broodtrommels van de kinderen op het aanrecht. Ik maak niets echt af. Gelukkig is mijn gezin het gewend. Laatst had ik de keuken helemaal opgeruimd en zei mijn oudste dat het ontzettend ongezellig was, al die troep weg.”

Het hele interview met Bo Wilkens lees je in de nieuwste Beau Monde. Nu in de winkels!

Tekst: Sandra Ten Brink | Foto’s: Dario & Misja | Styling: Zoë Wentinkvoor, Lieve Heuvelsman Styling | Visagie: Marloes Bovelander

Laatste nieuws