Prins George heeft hetzelfde talent als zijn oom Harry

De appel valt niet ver van de boom.

Nu het kroost van Wills en Kate steeds ouder wordt, krijgen we steeds meer in de gaten op wie de kleintjes beginnen te lijken. Afgelopen weekend bezochten de prins en prinses of Wales de rugbywedstrijd tussen Wales en Engeland en daar werd duidelijk dat de kleine George de sportieve genen van zijn oom Harry heeft geërfd.

Rugby

Voor de rugbywedstrijd van afgelopen weekend woonde het koninklijk paar een event bij, waar ze geblesseerde atleten ontmoetten die werden gesteund door de Welsh Rugby Charitable Trust. Daar onthulde prinses Kate dat prins George ook rugby speelt. Volgens Hello! Magazine is de 9-jarige George inmiddels zo goed dat hij van tag rugby naar touch rugby gaat, waar hij zal leren hoe hij moet tackelen. En daar is Kate als moeder natuurlijk ongelooflijk trots op. Volgens haar heeft George talent omdat hij lang is en de juiste lichaamsbouw heeft.

Oom Harry

Maar George is niet de enige royal in het Britse koningshuis die uitblinkt in Rugby. Ook zijn oom Harry stond er in zijn jongere jaren om bekend talent te hebben voor de sport. Harry speelde veel rugby toen hij studeerde aan de kostschool Eton. De prins was erg sportief en speelde meerdere sporten. Rugby had echter wel echt zijn hart veroverd. “Prachtig spel, plus een goed excuus om heel hard tegen dingen aan te lopen”, schrijft hij in zijn boek. Of prins George in de voetsporen van zijn oom zal treden zal de tijd leren, maar hij lijkt in ieder geval al goed op weg! En ach, anders wil zijn oom – en voormalig rugbyspeler – Mike Tindall vast wel een goed woordje voor hem doen.

Sportief

Ook het andere kroost van Kate en Wills heeft een voorliefde voor rugby. Prins George, prinses Charlotte en prins Louis gaan allemaal naar de Lambrook School in Windsor voor kleuter- en voorbereidende studenten. Sport staat centraal op deze school en de studenten krijgen de kans om meerdere sporten, zoals voetbal, rugby en hockey, uit te proberen. Volgens Kate zijn haar kinderen dan ook behoorlijk sportief. “We zijn altijd een beetje competitief met elkaar. Ze houden allemaal van sport en Louis is gek op rugby”, vertelt de trotse moeder aan Hello!. “Ze zijn op een leeftijd waarop ze gewoon graag rondrennen.”

Bron: Hello! Magazine, People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws