Wauw! Zo zag The White Lotus-actrice Jennifer Coolidge er vroeger uit

Wat een knappe verschijning!

Jennifer Coolidge (61) is al jaren hot en happening in de showbizzwereld. Ze brak onder meer door met haar verschijning in de serie The White Lotus en dus waren wij benieuwd: hoe zag de actrice er eigenlijk in haar jongere jaren uit?

Doorbraak

Haar eerste tv-verschijning was in 1993 in Seinfeld en daarna volgden rollen in A Bucket of Blood, Plump Fiction, en A Night at the Roxbury. Na jarenlang kleine rollen te hebben gespeeld, brak Jennifer door met haar rol als Stifler’s moeder in American Pie en daarna als de iconische Paulette Bonafante (“Bend and snap!”) in Legally Blonde.

Jennifer Coolidge in Seinfeld
Jennifer Coolidge in American Pie
Jennifer Coolidge in The White Lotus

Er volgden meerdere grote en kleine rollen, maar opeens verdween de actrice van radar. Tot ze in 2020 opdook in de film Like a Boss met Tiffany Haddish, Rose Byrne en Salma Hayek. De komedie was een grote hit, wat ook meteen zorgde voor de grootste rol van haar carrière: Jennifer werd gecast als Tanya in HBO’s The White Lotus. Een andere rol dan we van haar gewend zijn, want het is voor het eerst een rol met meer diepte. Ze speelde Tanya zo goed, dat ze de enige hoofdrolspeler was die terug mocht keren in seizoen 2.

Benieuwd hoe de actrice er back in the days uitzag?

Klik hier en hier. Wauw!

The Watcher

Vorig jaar verscheen Jennifer overigens ook nog in de Netflix mini-serie The Watcher, waarin ze de rol van Karen op zich nam. Karen speelt hierin een vriendin van hoofdrolspeelster Nora. In de serie volgen we Dean en Nora Brannock, die met hun twee kinderen van New York City naar de luxe buitenwijk in Westfield verhuizen. Ze zijn dol op hun huis, maar worden helaas niet echt warm welkom geheten door de buren. Sterker nog, al snel ontvangt het gezin een vreemde brief. In deze brief schrijft een zogeheten ‘Watcher’ dat hij hun en hun nieuwe huis in de gaten houdt. Er is bevestigd dat er een tweede seizoen komt van de serie, dus hopelijk zien we Jennifer als Karen hierin terug!

Plastische chirurgie

Jennifer heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze hier en daar wat aan zichzelf heeft laten sleutelen. Al heeft ze een haat-liefde verhouding met plastische chirurgie. Want ondanks dat het haar voldoening geeft (“Ik ben blij dat de frons in mijn voorhoofd weg is”), is ze niet altijd tevreden met het resultaat. “Dan ben ik met een vriendin aan de telefoon en kijk ik per ongeluk lachend een spiegel in. Dan denk ik: Wat is dat in hemelsnaam? Het is niet menselijk!” liet ze weten aan Review-Journal. “Het ziet eruit als een attractie waarbij je door zo’n grote mond heen rijdt; zo’n groot clowns gezicht waarvan je niet weet dat je het hebt tot je lacht.”

Living Magazine, MEAWW, Happy in Shape | Beeld: Seinfeld, American Pie, The White Lotus, NL Beeld

Laatste nieuws