Krijgt prins George een speciale rol bij de kroning van koning Charles?

Prinses Kate en prins William weten nog niet zeker of ze dat wel zien zitten.

De oudste zoon van Prins William en prinses Kate krijgt misschien een prominente rol bij de kroning van zijn grootvader koning Charles. Prins George is de tweede in de rij voor de troon en daarom wil zijn grootvader hem graag betrekken bij de kroning.

Speciale rol

De kroning van koning Charles op 6 mei beloofd een groot feest te worden. Dat kroonprins William een rol zal spelen bij de kroning van zijn vader, ligt misschien voor de hand. Maar dat de kleine George mogelijk een rol zal gaan spelen is toch verrassend. Tijdens eerdere kroningen zijn de jongere troonopvolgers namelijk buiten beschouwing gebleven. De afgelopen maanden is er gespeculeerd dat een eerder privé-aspect van de kroning – het moment waarop de aartsbisschop van Canterbury de nieuwe monarchen onder een baldakijn met olie inwrijft – voor het eerst op televisie zal worden uitgezonden.

Of toch niet?

Koning Charles wil zijn kleinzoon dus graag betrekken bij de kroning, maar prinses Kate en prins William weten nog niet zeker of ze dit wel zien zitten. Volgens de Britse krant The Telegraph zijn de Waleses namelijk nog aan het nadenken over wat het beste is voor hun 9-jarige zoon. De hele wereld zal mee kijken met de kroning en Kate en William willen ervoor zorgen dat de druk van zo’n speciale rol niet te groot wordt voor prins George.

Camilla’s kleinkinderen

Ook de kleinkinderen van koningin Camilla zullen hoogstwaarschijnlijk een speciale rol krijgen tijdens de kroning. Volgens de Sunday Times zullen ze namelijk een baldakijn boven de koningin-gemalin houden terwijl ze wordt gezalfd met heilige olie op haar grote dag. De krant voegde eraan toe dat Camilla en Charles binnenkort met Kate en William zullen bespreken of George ook bij de ceremonie kan worden betrokken.

Bron: People, Vanity Fair, Mirror | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws