Meghan en Harry erg verbaasd om uitzetting Frogmore Cottage

Het nieuws zou behoorlijk onverwachts zijn gekomen.

Koning Charles heeft besloten dat prins Harry en Meghan Markle niet langer welkom zijn in Frogmore Cottage, hun nog enige officiële residentie in het Verenigd Koninkrijk. In plaats daarvan zou de koning de woning aan prins Andrew hebben aangeboden, maar daar waren de Sussex’jes niet van op de hoogte.

Enige verblijf in de UK

Ze mogen dan geen werkende royals meer zijn, charity staat nog altijd op hun takenlijst. Zo nu en dan vliegen Harry en Meghan dan ook terug naar het Verenigd Koninkrijk om bepaalde gelegenheden bij te wonen. Als uitvalsbasis gebruikten ze Frogmore Cottage, hun nog enige officiële verblijf in Windsor, dat slechts een paar honderd meter van het nieuwe huis van William en Kate verwijderd ligt. Harry en Meg hebben hier een aantal jaar geleden gewoond, nog voordat hun vertrek naar de Verenigde Staten aanstaande was.

Wijlen koningin Elizabeth schonk Frogmore Cottage aan Harry en Meghan na hun huwelijk in 2018. Hoewel het huis een goede uitvalsbasis is geweest voor de Sussex’jes, zou koning Charles hebben besloten dat Harry en Meghan de sleutel in moeten leveren. De voornaamste reden hiervoor zou Harry’s boek Spare zijn, waarin hij een aantal controversiële uitspraken doet.

Andrew

Een woordvoerder van de Sussexes zei: “We kunnen bevestigen dat de hertog en hertogin van Sussex verzocht zijn hun woning in Frogmore Cottage te verlaten.” Het stel zou te horen hebben gekregen dat het pand nodig was voor iemand anders en dat de relaties tussen Harry en Meghan en de rest van de firma op een ‘dieptepunt’ liggen. Wie die ‘iemand anders’ was, kregen Harry en Meg in eerste instantie niet te horen.

Koning Charles zou prins Andrew hebben aangeboden om in Frogmore Cottage te gaan wonen, maar of hij dit aanbod ook heeft geaccepteerd is nog niet bekend. “Andrew verzet zich tegen het idee om te verhuizen naar Frogmore Cottage, nadat het hem vorige week werd aangeboden. Maar het laat zien dat Harry en Meghan machteloos zijn om de uitzetting tegen te houden,” aldus de koninklijke insider.

frogmore
Frogmore Cottage (Beeld: NL Beeld)

Onverwachts

Volgens Omid Scobie, een van de auteurs achter de biografie van Harry en Meghan, Finding Freedom, kwam het nieuws best onverwachts voor Harry en Meg. “Het is nieuws, vertellen bronnen mij, dat Harry en Meghan verbijsterd heeft achtergelaten, en ten minste twee leden van de Koninklijke Familie ‘ontzet'”, schrijft hij op Yahoo.

Na deze uitzetting is het volgens experts nog maar de vraag of Harry en Meghan een uitnodiging krijgen voor de kroning van koning Charles in mei. Nadat Harry in zijn boek Spare intieme details onthulde over zijn afbrokkelende relatie met zijn vader en broer, en zijn reden om afstand te doen van het koningshuis, zou hij graag nog in gesprek gaan met William en Charles. Maar volgens een royal insiders zitten William en Charles hier niet op te wachten. Een bron, naar verluidt een vriend van de familie, vertelde The Mail: “Ik hoor dat William helemaal niet van plan is zich te verontschuldigen en nog steeds woedend is, vooral over de manier waarop zijn vrouw, de prinses van Wales, is behandeld.” Aii…

Bron: Mirror UK | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws